Local

«Judecatorul destinatie» s-a transferat la Bucuresti

Cristi Irimia
25 aug 2006 4610 vizualizări
Magistratul Ovidiu Spinu a avut de judecat mai multe dosare in care erau implicati membri PSD

Ovidiu Spinu, fost magistrat al Judecatoriei Focsani, a obtinut transferul la Judecatoria sectorului 4 Bucuresti, printr-o decizie a Sectiei de Judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Spinu fusese delegat in ultimele luni in cadrul instantei bucurestene, iar acum a primit transferul definitiv.

Magistratul in cauza, fiu al fostului primar PSD de Homocea, Mircea Spinu, este cel care a avut la Judecatoria Focsani mai multe dosare de solutionat in care parti erau fie membri PSD, fie Marian Oprisan, presedinte al CJ Vrancea, dar si sef pe linie politica al lui Mircea Spinu. Tocmai aceste dosare au dat nastere la suspiciuni privind viabilitatea repartizarii aleatorie a dosarelor. Analiza cotidianului nostru se refera la perioada de final a anului 2005 si cea de inceput a acestui an, cind destinatia unor dosare a parut predestinata spre anumite zone ale instantei locale.


Oprisan vs. Politie


Unul din dosarele solutionate de Ovidiu Spinu este cel in care Marian Oprisan a contestat o amenda de circulatie, actiunea baronului fiind admisa. Judecatorul a sanctionat greselile de completare a procesului verbal intocmit de politisti, dar si a actiunii in ansamblu derulata de oamenii legii, dind astfel cistig de cauza lui Oprisan. Ulterior, cind a spus ca este hartuit de "politistii portocalii", seful CJ a dat de inteles ca el nu a comis nici o greseala parcind pe trotuar, in virtutea faptului ca instanta i-a admis contestatia facuta impotriva amenzii primite. Numai ca, asa cum am precizat si mai sus, anularea amenzii s-a produs ca urmare a modului de completare a procesului verbal de contraventie si nu pentru ca Oprisan ar fi avut dreptul sa parcheze pe trotuar.


A dispus cercetarea in libertate a lui Mindrila


Alta speta ajunsa pe masa lui Spinu a fost cea in care Oprisan a dat in judecata una din firmele "prietene" institutiei pe care o conduce, SC Trinec Serv SRL. Acest lucru s-a petrecut abia dupa

citiva ani de impasibilitate din partea CJ si, mai ales, dupa un control al Curtii de Conturi. De altfel, recent, cotidianul nostru a scris in detaliu despre afacerile cu inchirieri de spatii pe care CJ-ul

le-a facut in conditii foarte avantajoase pentru favoritii lui Oprisan. Tot Ovidiu Spinu este magistratul care a decis anul trecut judecarea in libertate a fostului secretar al Prefecturii, Constantin Mindrila, acuzat ca a furat conserve din depozitul destinat sinistratilor. Nu mai este un secret faptul ca lui Mindrila i-au luat apararea pesedistii in acest proces, acuzind "puterea portocalie" ca ar fi premeditat actiunea de compromitere a celui poreclit "secretarul conserva".


Repartizari care au nascut speculatii


Pe masa judecatorului Ovidiu Spinu a ajuns si dosarul in care primarul PSD al comunei Nereju, Ion Pauca, l-a acuzat pe subprefectul Dragos Mircea ca l-a injurat cu ocazia unei vizite in zona. Toate aceste spete cu PSD-isti, dar si altele, ajunse pe biroul fiului fostului primar al PSD a dat nastere la speculatii. In alta ordine de idei, CSM a mai aprobat transferul judecatoarei Gabriela Iosef, de la Judecatoria Focsani la Judecatoria sectorului 4 Bucuresti, cu precizarea ca magistratul in cauza nu mai activa la Focsani de aproape un an de zile. Totodata, Sectia pentru judecatori a respins cererea de transfer formulata de Romica Holbea, magistrat la Judecatoria Focsani. Acesta ar fi vrut sa

activeze la Tribunalul Vrancea incepind de la 1 septembrie, insa CSM nu i-a aprobat solicitarea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.