Local

Judecatorii si avocatii, in vizorul sondajelor

Cristi Irimia
22 aug 2006 717 vizualizări
50% dintre repondentii unui studiu ASG ii considera corupti pe sus-numitii

Agentia pentru Strategii Guvernamentale a comandat un sondaj la nivel national pentru a afla parerile romanilor despre unele profesii. In cadrul sondajului, 50% dintre repondenti au spus ca judecatorii si avocatii sint corupti. Anul trecut, un alt barometru de opinie, reliefa faptul ca 88% dintre romani nu au incredere in justitie. In discutiile pe aceasta tema, din acest an, judecatorii vrinceni si purtatorii de cuvint ai instantelor locale au sustinut ca se fac eforturi pentru imbunatatirea imaginii sistemului juridic local. "Ar fi de dorit, in Vrancea, un sondaj de opinie care sa ofere un raspuns la cit de multa sau de putina incredere are lumea in justitia locala. Este posibil ca datele pe plan judetean sa fie diferite fata de cele pe plan national", se preciza intr-una din luarile de pozitie ale presedintelui tribunalului judetean, Adrian Neacsu. In acest an, instantele din Vrancea au facut pasi importanti pentru ca justitiabilii sa ajunga mai usor la informatiile de interes public din sistem, insa reforma propriu-zisa privind activitatea profesionala a judecatorilor mai are de parcurs pasi importanti, dupa cum sustin cei care au contacte foarte dese cu mediul juridic. Decanul Baroului Vrancea, Ticu Burca, n-a putut fi contactat ieri pentru a comenta rezultatele sondajului de opinie efectuat de ASG, in ceea ce-i priveste pe avocati. Tot repondentii la sondaj au opinat ca solutiile pentru reducerea coruptiei in sistemul juridic tin de cresterea pedepselor pentru cei prinsi cu mita-n sac, maririle de salariu, dar si educatia anticoruptie in scoala.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.