Local

Ambasada Germaniei a premiat-o pe Frau Veta

Iulia Crețu
15 iul 2006 977 vizualizări
Distinctia a venit printr-un articol publicat in Ziarul de Vrancea de Silvia Vrinceanu.

în perioada 1 martie - 31 mai, Ambasada Germaniei a organizat impreuna cu Deutsche Welle un concurs de jurnalism, adresat jurnalistilor romani, care profeseaza in radio sau presa scrisa si care au avut ca tema lumea germanica. Numeroasele materiale trimise au fost evaluate de un juriu de inalta tinuta, alcatuit din Rodica Culcer, Emil Hurezeanu si Cristian Tudor Popescu, acestia alegind si un reprezentant al "Ziarului de Vrancea" printre cei care au reflectat intr-un mod original "Germania mea". Redactorul sef Silvia Vrinceanu a reusit cu materialul "«Frau» Veta, «ambasada» Germaniei la Focsani", articol publicat in luna mai in cotidianul nostru, sa obtina o distinctie speciala. "înmanarea premiilor va avea loc luni, 17 iulie, ora 14.00, in incinta Ambasadei Germaniei. Locul I, constind intr-un stagiu de practica de patru saptamini la Deutsche Welle in Bonn, a fost cistigat de Cristina Amalia Tiberian de la Radio Romania International, cu emisiunea radiofonica despre sasii transilvaneni din Sibiu. Pentru emisiunea sa radiofonica "Doamna din Berlin", Cristian Ivanes, de la Radio Cluj va primi premiul al doilea, o camera digitala de luat vederi. Cosmin Lungu de la Ziarul de Vest se situeaza pe locul al treilea cu lucrarea "Germania de obor", pentru care va fi rasplatit cu un Mp3- Player. Cite un album valoros de fotografii au cistigat Silvia Vrinceanu Nichita, Ziarul de Vrancea, cu lucrarea "«Frau» Veta, «ambasada» Germaniei la Focsani" si Corina Bernic cu "Harti si legende" de la Ziarul de Iasi", se arata intr-un comunicat remis de Ambasada Germaniei redactiei noastre. "Frau" Veta este singura femeie din Vrancea care a iesit vie si cu un copil in brate dintr-un lagar nazist imediat dupa cel de-al doilea razboi mondial. Lucrarile cistigatoare vor putea fi citite in zilele urmatoare pe pagina de internet a Ambasadei, www.bucuresti.diplo.de. De remarcat ca Ziarul de Vrancea nu se afla la prima distinctie obtinuta anul acesta in cadrul unor concursuri pentru jurnalisti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.