Local

Seu de oaie, abandonat pe marginea drumului

Dana Lepadat
11 iul 2006 2434 vizualizări
Untura nu a fost revendicata de nimeni, dar a adus in zona Garda de Mediu si Agentia pentru Protectia Mediului

Trei butoaie pline cu seu de oaie au fost gasite, zilele trecute, la citeva sute de metri de soseaua E85, in comuna Pufesti. Continutul butoaielor a fost analizat de laboratorul Agentiei de Protectie a Mediului, pentru a se vedea daca reprezinta pericol pentru mediu. "Nu este vorba de substante periculoase, ci de banalul seu de oaie. Am curatat zona si asteptam rezultatele finale de la APM. Oricum, substantele nu prezinta nici un pericol. Au fost gasite intr-o rigola de pe marginea drumului ce duce in satul Ciorani si se termina in subteran", a declarat comisarul-sef al Garzii de Mediu, Aurel Cristian. Pentru orice eventualitate, au fost luate masuri de precautie. Zona a fost curatata, iar localnicii au fost sfatuiti sa nu foloseasca apa ce le trece prin fata casei, pina nu vor fi finalizate testele de laborator. Pina acum nu au fost emise sanctiuni, deoarece nimeni nu a revendicat butoaiele cu untura. Politia locala continua insa verificarile, urmind ca proprietarul butoaielor sa fie sanctionat contraventional pentru abandonarea deseurilor. O astfel de amenda este intre 65 si 250 de milioane de lei vechi. "Am sfatuit lumea sa nu mai ude in gradina cu apa asta si sa nu dea la animale din ea, pina nu vom primi un rezultat clar de la specialisti. Substantele respective au fost izolate de la sfirsitul saptaminii trecute si sint depozitate in primarie. A fost curatata zona, s-au facut si filtrari. Oricum, apa in care s-au scurs substantele nu ajunge nici in riul Siret, nici in Trotus. E o rigola care se termina in subteran. Acele substante nu aveau cum sa fie periculoase. Semanau cu o unsoare ce miroase a oaie. In zona deja miroase a stina. In santul respectiv am vazut chiar broaste, care mai traiesc si acum. Daca erau atit de toxice mureau broastele. Butoaiele au fost lasate pe marginea drumului noaptea. Cred ca cineva a vrut sa scape de ele si nu le-a mai dus la platforma de gunoi", a spus primarul din comuna Pufesti, Marcel Nitu. In urmatoarele zile, stinele din zona vor fi luate la control.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.