Local

Am vindut doar de 60.000 de lei in prima seara

Iulia Crețu
8 iul 2006 961 vizualizări
Vinzarea la Festivalul Berii si Bauturilor Racoritoare este cu mult mai scazuta decit anul trecut

Organizarea editiei a VIII-a a Festivalului Berii, micilor si al muzicii populare in Tirgul Obor din Focsani se dovedeste a fi nu tocmai alegerea cea mai inspirata pentru Primarie, Camera de Comert sau pentru agentii economici care au venit cu standuri in aceasta locatie. Multi comercianti spuneau ieri ca mai bine mergeau la alte festivaluri de acest gen din tara decit sa fi venit la Focsani. "Am platit taxa pentru acest loc de 570.000 lei si inca 300.000 de lei, o suma mult prea mare pentru cit reusim sa vindem. In prima seara am vindut de 60.000 de lei, doar patru vate de zahar. Banuim ca nu are nici lumea bani, dar nu au fost nici foarte multi vizitatori. Este mai rau decit anul trecut, atunci tot mai vindeam de 500.000 de lei pe seara. Cu siguranta era mai bine daca se organiza in Gradina Publica. Sint dezamagita de festival", ne-a declarat o comercianta de la Covasna. Ceva mai multi bani au reusit sa stringa standurile cu bere, care au apelat pentru a-si atrage clientii si la vinzatoare tinere si amabile. Discipolii lui Bachus nu au intirziat sa apara in prima seara de festival si sa deguste zecile de sortimente de bere, mititei, cirnati sau fripturi. Terasele au fost pline, iar cheful ca la el acasa, multi plecind de acolo "aburiti" de alcool. Cu toate acestea, si distribuitorii de bauturi alcoolice regreta vremurile de mult apuse ale petrecerilor scaldate in riuri de bere din Piata Unirii, cind terasele erau pline pina in zori. "Seara merge mult mai bine decit ziua. Pe inserat se umplu si terasele. Oricum, anul trecut vinzarile au fost mult mai bune. Dar totusi si acum sint clienti pentru ca sint serviti de cele mai frumoase chelnerite", ne-a spus Elena Penciu, vinzatoare la un stand de bere. Daca totusi vreti sa iesiti seara la un mititel si o bere rece savurate la margine de mahala, sinteti asteptati la Obor. Numai sa nu faceti abuzuri si sa faceti abstractie de incidentele cauzate frecvent dupa apusul soarelui de rromii din zona. Despre acestia, trupele de ordine declara ca sint cam recalcitranti. In prima seara a editiei a VIII-a a Festivalului Berii si Bauturilor Racoritoare, la Obor au fost dislocati peste 100 de oameni ai legii, politisti si jandarmi. Pentru a pastra ordinea si linistea in zona au fost trimisi pina ce si citiva mascati.


Cit va costa o seara la Obor:


vata de zahar - 1,5 RON

colac secuiesc - 3 RON

inghetata - 2,5 RON

bere la halba - 1,5 RON

bere la doza - 2-3 RON

mici - 1,5 RON/bucata

cirnati - 1 RON/bucata

friptura de porc - 5 RON/bucata


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.