Local

Sinistratii din Mircesti au primit un dispensar

Dana Lepadat
5 iul 2006 887 vizualizări
Gaz de France a inaugurat ieri dispensarul promis dupa inundatii

La un an de la inundatiile care au lovit satul, localnicii din Mircestii Vechi au primit in dar un dispensar. La ridicarea imobilului in care satenii isi vor rezolva problemele de sanatate au contribuit compania franceza Gaz de France si Primaria Vinatori, investitia ridicindu-se la suma de 90.000 de euro. Dispensarul uman cuprinde un cabinet de medicina generala, unul stomatologic, o sala de tratament si o farmacie. Acesta a fost amenajat in fostul sediu al Caminului Cultural, cladire distrusa de ape in 2005. Peste 5.000 de persoane din patru sate sint arondate la noul punct medical. Toti acesti oameni erau nevoiti sa mearga pe jos aproape 15 km pina la dispensarul din centrul comunei Vinatori, chiar si inainte de inundatii pentru ca acesta era singurul din zona. Iata ca, in urma nenorocirilor aduse de inundatii, sinistratii beneficiaza si de lucruri bune. La inaugurare s-au aratat la fata foarte multe oficialitati locale. Francezii, in frunte cu Bernard Arnaud, presedintele Fundatiei si al companiei Gaz de France, au fost intimpinati cu piine si sare si cu un spectacol folcloric. La inaugurare era asteptat si ambasadorul Frantei la Bucuresti, Excelenta sa Hervé Bolot, insa acesta nu a putut veni intrucit a participat la festivitatile prilejuite de Ziua Americii. Cu toate astea, in lipsa, ambasadorul Hervé Bolot a fost numit cetatean de onoare al comunei Vinatori, alaturi de alti doi reprezentanti ai companiei Gaz de France, in semn de multumire pentru ajutorul acordat sinistratilor. Atasatul cultural al Ambasadei Frantei la Bucuresti, Irina Ghica, a tinut sa transmita un mesaj celor prezenti: "Ca sa faci lucruri bune, nu este nevoie sa fii geniu. Nu trebuie sa fii deasupra oamenilor ci in mijlocul lor". Gaz de France a finantat si o gradinita la Nanesti si o scoala in Radulesti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.