Local

Tirgul Agroexpo 2006 s-a incheiat cu aldamasuri

Gabriel Sava
26 iun 2006 967 vizualizări
Organizatorii spun ca nu a fost firma care sa nu vinda macar un utilaj. Vizitatorii au fost interesati mai mult de utilaje decit de seminarii. Viitorul tirg va avea loc intre 15-17 iunie 2007.

Primul tirg national de utilaje si echipamente agricole desfasurat dupa 1989 in Vrancea, Agroexpo 2006, a fost considerat un succes de catre organizatori. Asa cum au declarat reprezentantii acestora, nimeni nu a plecat de la Focsani fara a negocia macar un contract de achizitie. La decernarea premiilor de participare, care au fost acordate tuturor firmelor prezente, participantii au promis ca vor reveni. "Au fost oameni interesati nu doar sa vada, ci sa si cumpere. Pentru noi, acest tirg a fost un succes si vom reveni", a afirmat Daniela Vasiliu, reprezentanta firmei Romatech Group Bucuresti. Tot ieri a fost stabilita si data urmatoarei editii. "Am facut un prim pas si cred ca am reusit sa il facem bine. Sper ca pe cei prezenti aici sa ii avem si la anul printre noi. Avem incredere sa ne gindim deja la a doua editie, pe care o vom organiza in 2007, intre 15 si 17 iunie, cind vom fi deja in UE. Doru Ploscaru, directorul Interex, ne-a promis si anul urmator sprijin, asigurindu-ne ca vom avea un spatiu mult mai mare pentru standuri", a declarat Costica Neata, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Vrancea. Acesta a invitat firmele participante la tirg ca in perioda urmatoare sa revina la Focsani pentru demonstratii practice cu utilajele. Programul stabilit initial de organizatori nu a fost respectat inca din prima zi, prezenta ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, dind peste cap orarul manifestarilor. Nici ziua de simbata nu a fost prea prolifica pentru cei care urmau sa sustina simpozioanele, oamenii fiind mult mai interesati de ofertele de la standuri. "Am facut mai multe demonstratii practice ca sa le aratam oamenilor cum se poate munci cu aceste utilaje si in viile noastre, care nu sint, in majoritate, modernizate. Cu aceste utilaje eliminam munca manuala. La noi se lucreaza circa 1600 ore la un hectar, in timp ce in UE se lucreaza doar 800 ore", a declarat ing. Moisei Talea, de la firma Talea, producator de utilaje si echipamente agricole destinate in special viticulturii si pomiculturii. Firma focsaneana a negociat inca din prima zi trei contracte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.