Local

Oprisan a fost turnat de pesedisti in dosarul Caprioara

Mihai Boicu
26 iun 2006 1785 vizualizări
Fostii consilieri judeteni Viorica Sava si Georgeta Nedelcu au declarat ca nu stiau nimic de tranzactie. Nici George Baesu nu a dat declaratii favorabile cumatrului sau Marian Oprisan.

Consilierii judeteni vor avea doi noi colegi pesedisti peste doua zile, care le vor inlocui pe demisionarele Viorica Sava si Georgeta Nedelcu. Fostul inspector scolar general Enache Mindrescu si omul de afaceri Codrut Constantinescu au mai ocupat si in trecut aceasta functie. Viorica Sava, directorul sucursalei locale a Finans Bank, si Georgeta Nedelcu, fost director Banc Post si actual director la Banca Romaneasca, au declarat presei ca au demisionat pentru ca nu aveau suficient timp pentru ambele activitati. Coincidenta sau nu, cele doua pesediste l-au "turnat" pe Marian Oprisan, presedintele CJ, in dosarul achizitionarii Complexului Turistic Caprioara. Dupa cum se stie, cladirea a fost achizitionata fara consultarea consilierilor judeteni pentru suma de 17,8 miliarde de lei. Tranzactia este unul dintre cele trei capete de acuzare impotriva lui Marian Oprisan, vicepresedintele Mircea Diaconu si directorul economic Valeria Teodorescu, pentru care acestia au fost trimisi in judecata de catre DNA. Prefec tul Ion Oprea si subprefectul Dragos Mircea, ambii consilieri judeteni in noiembrie 2004, precum si liberalii Eduard Lambrino si Romeo Seciu, au declarat anchetatorilor ca nu au stiut de cumpararea Complexului Caprioara.

"Declaratii identice au dat si martorii Sava Viorica si Nedelcu Georgeta, ultima fiind directorul sucursalei Bancpost SA Vrancea. In calitate de economist cu pregatirea necesara, martorul a aratat ca nici in Comisia de buget finante a Consiliului Judetean nu s-a analizat niciodata problema achizitionarii Complexului Capriora si nici in vreo alta sedinta in plen", se arata in rechizitoriul procurorilor DNA ajuns pe rolul Judecatoriei Focsani.

Deputatul PSD George Baesu, care la data tranzactiei era prefectul judetului, a declarat la rindul sau procurorilor DNA ca nu avea cunostinta de intentiile Consiliului

Judetean de a desfasura vreo activitate in Cringul Petresti. Mai mult, fostul prefect a spus ca "nu poate face o legatura intre necesitatea atribuirii unor spatii si achizitia acestui imobil, tocmai datorita faptului ca imobilul se afla intr-o padure la aproximativ 4-5 km de oras". Marian Oprisan a platit prima rata din banii pe care i-a cerut Guvernului pentru "achizitia unor imobile pentru functionarea serviciilor publice de interes judetean si comunitar". La audieri, inculpatii Marian Oprisan si Valeria Teodorescu au declarat ca au cumparat Complexul Caprioara pentru a asigura spatiu pentru Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica, serviciile publice de interes comunitar si pentru stabilirea sediului Comandamentului de Jandarmerie Vrancea, "despre care invinuitul Oprisan Marian pretinde ca s-ar afla in Bacau", dupa cum se arata in rechizitoriul DNA. Procurorii arata ca asemenea serviciu nu ar putea functiona in afara orasului Focsani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.