Local

Verdict final la concursul de promovare a judecatorilor

Cristi Irimia
15 iun 2006 1349 vizualizări
Simona Florica Nicolau a obtinut o promovare «pe loc» la Curtea de Apel Galati. Ceilalti judecatori vrinceni nu au luat examenul. Magistratii au luat note foarte mici la Jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Judecatoarea Simona Florica Nicolau a obtinut media 7,71 la cele cinci probe din cadrul concursului pentru promovari in functii de executie. Purtatoarea de cuvint a Tribunalului Vrancea a promovat «pe loc» la Curtea de Apel Galati, ceea ce inseamna ca va avea dreptul la o marire de salariu. Chiar daca a promovat examenul, Nicolau, specializata in drept comercial, ne-a declarat ca a contestat notele obtinute: "Am facut contestatii pentru ca nu am fost multumita de notele primite. Aceeasi comisie a corectat peste 600 de lucrari si din acest motiv cred ca unele note nu corespund realitatii. De altfel si baremurile de corectare au fost contestate de multi dintre candidati, acestia obtinind cistig de cauza", a precizat Nicolau. Ceilalti judecatori vrinceni care au sustinut acelasi concurs nu au reusit sa ia o medie peste 7, prima conditie pentru a promova examenul. Astfel, tot pentru o promovare «pe loc» la Curtea de Apel Galati au candidat judecatorii Romica Holbea (specializare drept civil, media finala: 5,96), Carmen Cotea (specializare dreptul familiei, media finala: 5,79) si Vasile Culita (specializare drept penal, media finala: 5,28). Pentru o promovare «pe loc», la Tribunalul Vrancea de aceasta data, au candidat Daniela Matache (specializare drept penal, media finala: 6,53), Anca Mihaela Trofin (specializare dreptul familiei, media finala: 4,64) si Doina Miron (specializare drept penal, media finala: 3,91).


Cinci judecatori nu s-au mai prezentat


Desi initial s-au inscris, nu au mai participat la concurs judecatorii Adrian Toni Neacsu, Mariana Sandina Croitoru, Viorica Vasilica Neacsu, Ana Murgulet Dinu si Georgeta Luminita Tilvar. Principala cauza a absentei lor a fost lipsa timpului pentru pregatirea examenului. Daca la disciplinele principale la care sint specializati au luat note mari, judecatorii vrinceni, ca de altfel si ceilalti din tara, au primit note foarte mici la testul privind jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, respectiv a Curtii Europene de

Justitie. De exemplu, judecatoarea cu cea mai mare medie din tara la acest concurs de promovare, Simona Cranaru, de la Tribunalul Bucuresti, a luat doar nota 3,90 la Jurisprudenta CEDO, in vreme ce, la disciplinele principale, a obtinut doua note de 10 si un 9,62. In ceea ce priveste concursul pentru promovari «efective», judecatorii vrinceni nu au avut succes. Cea mai mare medie a obtinut-o Mirela Dita (6,17), de la Judecatoria Focsani, care a incercat sa promoveze la Tribunalul Galati. Sotul acesteia, Costica Dita, a obtinut 4,31, ratind astfel sansa sa activeze la Curtea de Apel Galati. In fine, judecatoarea Emilia Botezatu, specializata in drept penal, a obtinut media 4,40 si va ramine la Judecatoria Focsani. Judecatorii pot face contestatii, in maximum 48 de ore de la anuntarea rezultatelor. Si doi dintre procurorii care activeaza in cadrul Parchetului de pe linga Judecatoria Focsani au sustinut examenul pentru o promovare «pe loc» la Judet. Astfel, Cristinel Mihail Margel a avut media finala 5,92, iar Sandica Apostolescu, 5,34.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.