Local

Podul electoral de la Mera va trebui refacut

Gabriel Sava
13 iun 2006 762 vizualizări
Podul care a deviat cursul Milcovului a fost inspectat ieri de catre reprezentanti ai Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor.

Podul pietonal construit la Mera, in anul electoral 2000, fara autorizatie de constructie, va trebui refacut pentru ca a deviat cursul Milcovului si a dus la strimtorarea albiei. Constructia a fost inspectata ieri de catre inspectori ai Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor si Directiei Apelor "Siret". Cei trei oficiali, in frunte cu consilierul ministerial Valentina Sale, au analizat modul in care podul a fost construit si au ajuns la concluzia ca acesta va trebui refacut, iar rampa de pietris dinspre satul Valea Rea, desfiintata. De altfel, aceasta decizie a mai fost luata de doua ori pina acum, insa lucrurile nu s-au schimbat din lipsa de fonduri. "S- a ajuns la concluzia ca podul trebuie prelungit pina la malul inalt al Milcovului dinspre satul Rosioara, catunul Valea Rea. In acelasi timp trebuie desfiintata si rampa de acces la pod, pe o portiune de circa 40 metri. Lucrarile trebuie executate in urma unei documentatii tehnice si a unui proiect de fezabilitate executat de o firma specializata. Pentru asigurarea fondurilor necesare, primarul si Consiliul Local, in administrarea carora se afla podul, trebuie sa faca demersuri la Consiliul Judetean, cu termen pina la 30 iunie", a declarat directorul SGA Vrancea, Dumitru Diaconescu. Pentru refacerea podului va fi nevoie de construirea a inca trei pile si de redimensionarea acestuia, dupa cum au spus specialistii.


Oamenilor le e teama ca podul va fi darimat


In ciuda faptului ca podul a deviat cursul apei punind in pericol noua gospodarii, satenii din Valea Rea au venit ieri sa ceara clementa. "Cind apa era mai mare nici nu aveam pe unde sa ducem mortul la cimitir", s-au vaitat oamenii. Protestul nu i-a impresionat insa pe inspectori. Chiar daca satenii si primarul au

vrut sa justifice ca apa a curs intotdeauna pe malul sting, inspectorii au luat in calcul faptul ca lucrarile la pod au condus la stri torarea albiei. "Daca sinteti oameni gospodari, asa cum pretindeti, de ce nu ati decolmatat albia, aici, la picioarele podului?", i-a intrebat directorul Dumitru Diaconescu pe sateni.

Specialistii au concluzionat, de asemenea, ca o buna parte din terenurile pe care unii au inceput chiar sa- si contruiasca locuinte face parte din albia majora a riului, cea in care se revarsa apele in

cazurile de depasire de debit. Concluziile de ieri sint identice cu cele de anul trecut. Asigurarea fondurilor inseamna insa miliarde bune de lei. In cazul in care nu vor fi gasiti acesti bani, podul va

continua sa existe in aceeasi forma in care a fost inspectat de trei ori, daca nu cumva satenii care-si vad amenintate proprietatile vor apela la justitie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.