Local

Gigacalometrele si maidanezii, ofurile locatarilor de la Gara

Dana Lepadat
12 mai 2006 1060 vizualizări
Acestia i-au cerut primarului Decebal Bacinschi sa se aloce mai multi bani pentru salubritate si reletele de alimentare cu apa.

In topul problemelor reclamate de cetatenii din cartierul Gara Veche se afla ciinii vagabonzi si montarea gigacalorimetrelor, operatiune care intirzie sa se materializeze. Focsanenii i-au propus primarului Decebal Bacinschi, in cadrul dezbaterii publice a bugetului pe 2006, care a avut loc la Scoala nr. 7 cu cetatenii de pe strazile Garii, Birsei si Magazia Garii, ca proprietarii sa stringa fecalele lasate in urma de animalele de companie. Primarul a promis ca va initia un proiect de hotarire ce va fi supus spre probare in plenul Consiliului Local. De asemenea, focsanenii s-au plins si de dezinsectia de proasta calitate facuta in ultimii ani. "Vine si da cu niste apa si sapun, tintarii nu mor deloc si platim cite 160 de mii de lei de fiecare apartament. Asta poate sa faca oricine! Nu este corect!", spuneau revoltati oamenii. Locatarii au reclamat si proasta calitate a apei potabile, lucru confirmat de directorul Companiei de Utilitati Publice RA, Gheorghe Vasilescu. "Intr- adevar, in momentul in care se opreste apa rece ies din conducte oxizii de fier, pentru ca instalatia si conductele sint din material foarte prost. Acum avem un proiect prin care schimbam toate conductele de apa din material polietilenic. Unde le-am inlocuit nu mai exista acest fenomen, insa mai dureaza pina le vom inlocui in tot orasul. In primul rind este vorba de bani", a spus directorul regiei. O problema ridicata la unison a fost amenajarea cladirilor vechi din oras, cum ar fi posta sau vechea primarie. Reprezentantii municipalitatii au raspuns ca fiecare cladire veche este propusa pentru renovare, insa totul depinde de bani. De exemplu, in locul postei de odinioara va fi infiintat in curind Muzeul Unirii, iar primaria veche va fi renovata de Consiliul Judetean, proprietarul cladirii. Dezbaterea de ieri a fost initiata pentru a se discuta bugetul municipiului pe anul 2006, care a fost prezentat in termeni cam speciali de catre directorul economic al Primariei Focsani, Natasa Nemes. Focsanenii au propus micsorarea fondurilor pentru edificiile religioase in favoarea imbunatatirii salubrizarii si a sistemelor de furnizare a apei potabile. întrucit proiectul "Administrarea eficienta prin participare publica" ofera posibilitatea cetatenilor de a participa direct la elaborarea bugetului local, pe e o parte, iar administratiei locale de a-si imbunatati calitatea procesului de luare a deciziilor publice prin colectarea de informatii de la cetateni, pe de alta parte. Astfel de intilniri zonale vor continua in urmatoarele saptamini si in celelalte cartiere.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.