Local

Farmaciile au epuizat iar banii pentru medicamente

Liliana Nenciu
4 mai 2006 806 vizualizări
Farmaciile din afara Focsaniului elibereaza medicamente gratuite si compensate doar pentru cele patru programe nationale de sanatate.

La numai 24 de ore de cind farmaciile au inceput sa elibereze medicamente compensate si gratuite, cele mai multe au si epuizat fondurile alocate pentru aceasta luna. Conform Casei de Asigurari de Sanatate Vrancea, in cursul zilei de ieri, mai toate farmaciile din Focsani au anuntat ca nu mai au fonduri disponibile. "Din cauza ca nu s-a semnat contractul-cadru, s-a mers pe sumele de luna trecuta, cu o majorare de numai 6,7%. Chiar si cu acesti bani in plus, farmaciile au epuizat deja si sumele de pe luna mai. Solicitarile au fost atit de mari, incit majoritatea farmaciilor a terminat banii in primele doua zile din luna", a declarat Fevronia Stoica, presedintele Colegiului Farmacistilor si patroana Farmaciei Alcor. Aceasta s-a aratat nemultumita si de faptul ca farmaciile din mediul rural elibereaza medicamente doar pe programe nationale de sanatate, oamenii fiind nevoiti sa vina de la distante mari pina la Focsani pentru a-si lua medicamentele de care au nevoie. Unii bolnavi asteptau si ieri in fata farmaciilor in speranta ca banii alocati pentru luna mai nu se vor termina tocmai cind le va veni si lor rindul. Unii dintre ei nu au fost tocmai norocosi, iar farmacistii nici macar nu i-au anuntat ca nu mai aveau bani si i-au lasat sa astepte ore intregi. "Au inchis usa si eram cam 50 de persoane in fata farmaciei. Noi am crezut ca vor sa calculeze ceva inauntru si am asteptat vreo trei ore in fata. Dupa ce am stat atitea ore degeaba, a iesit intr-un final una dintre farmaciste si ne-a raspuns cu aroganta ca stam sa-i pazim farmacia? Mi se pare bataie de joc!", ne-a spus Dragomira Mihalcea, care a asteptat mai bine de trei ore in fata farmaciei "Brifarm" din Focsani. Reamintim ca in urma cu doua zile un pensionar a lesinat in fata unei farmacii din Focsani din cauza epuizarii. Omul statuse la coada peste doua ore. Oficialii CAS Vrancea spera ca incepind cu luna mai, cind se va semna noul contract-cadru, problemele ce tin de finantarea programului de eliberare a medicamentelor compensate si gratuite se vor rezolva macar partial.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.