Local

CUP RA, incasari mari, profit mic

Doina Ganea
2 mai 2006 1077 vizualizări
Regia focsaneana nu are habar de situatia creantelor din cauza numarului mare de clienti datorat monopolului pe care il detine

Situatia financiara, pe anul trecut a Companiei de Utilitati Publice RA Focsani a fost aprobata de Consiliul local la ultima sedinta. Potrivit acestor situatii financiare, regia focsaneana a obtinut venituri din exploatare in anul 2005, in suma de 182,3 miliarde de lei. Din aceasta valoare, cheltuielile de personal au o pondere de 30%, respectiv 63,2 miliarde de lei, iar cheltuielile de exploatare s-au ridicat la un total de 159,7 miliarde de lei. Din situatiile financiare depuse, raportul administratorilor si raportul de audit rezulta ca la sfirsitul anului 2005, regia a inregistrat un profit in suma de 21,4 miliarde de lei vechi. La 31 decembrie 2005 CUP RA avea creante de 135,1 miliarde de lei, creante pe care cei care au realizat auditul la regie, respectiv specialistii de la BDO Conti Conult SRL Bucuresti, nu au reusit sa le confirme. "Nici noi si nici regia nu am reusit obtinerea confirmarii directe pentru creantele raportate la sfirsitul anului curent in conditiile in care numarul clientilor apa-canal este foarte ridicat, iar gradul de colaborare al a cestora cu CUP Focsani, aflat in pozitia de unic furnizor de astfel de utilitati este foarte redus", se arata in raportul de audit realizat de compania bucureseana. De asemenea, expertii financiari au mai remarcat si situatia creantelor catre ENET SA de peste 50 de miliarde de lei, pentru care exista un proces pe rolul instantelor de judecata din Focsani. In timpul sedintei de Consiliu local, consilierul liberal Gheorghe Stan a apreciat ca slabele performante economice ale regiei se datoreaza in primul rind calitatii membrilor care formeaza Consiliul de Administratie. Probabil ca liberalul se referea la apartenenta politica a acestora, care nu are de-a face cu liberalismul. "Pe mine nici nu ma mira de ce CUP RA nu are profit si de ce a ajuns in situatia asta cu acesti membri in CA care si-au dus in faliment propriile firme. Nu stiu ce fac ei acolo in consiliu si cum il sfatuiesc pe manager, dar stiu totusi ca primesc o indemnizatie de 35% din salariul managerului", a afirmat Gheorghe Stan. La 14 aprilie 2006, reprezentantii CA al regiei au aprobat bilantul contabil si Raportul de gestiune pentru anul 2005. Din Consiliul de Administratie la regia CUP, numit prin HCL nr.207/2003, fac parte: directorul Gheorghe Vasilescu, Ioan Chicos (DGFP Vrancea), Stefan Buzarnescu (consilier judetean PSD), Carnariu Vasile (consilier judetean PSD), Florentin Malureanu (ex-consilier judetean PSD), ing. Dorin Brehuiescu (ex-angajat la CUP RA) si Laurentiu Veber (ex-consilier local PSD).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.