Local

Crima inainte de Inviere Batrin calcat in picioare pina si-a dat duhul

Dan Chiriac
25 apr 2006 785 vizualizări
Un batrin din comuna Dumitresti a fost omorit in Vinerea Mare de fiul sau, care este bolnav psihic. "L-a jucat in picioare pina a murit. I-au iesit si matele afara. Asa l-au gasit politistii", ne-au spus vecinii familiei

Un batrin din satul Tinoasa, comuna Dumitresti, a fost omorit in bataie de fiul sau. Grozavia s-a petrecut in Vinerea Mare, cind pe fondul consumului de alcool, Gheorghe Duta, 70 ani, a fost calcat in picioare de fiul sau, Matei Duta, 43 ani. Acesta este bolnav psihic si, dupa comiterea omorului, a fost ridicat de catre politisti si internat la sectia de psihiatrie a Spitalului Judetean. In jurul orelor 22.00, vecinii familiei Duta au anuntat politia despre faptul ca batrinul este decedat in locuinta sa. La fata locului s-a deplasat o echipa operastiva condusa de un procuror de la Parchetului de pe linga Tribunalul Vrancea. Din primele cercetari a rezultat ca moartea batrinului a fost extrem de violenta. "Cei doi erau singuri acasa si au consumat alcool. La un moment dat intre cei doi a izbucnit un conflict, mai multi vecini auzindu-i certindu-se, batrinul fiind gasit mort de un vecin in jurul orelor 22.00", ne-au spus politistii. "Se bateau mereu! Baiatul lui era un nebun, fusese internat in mai multe rinduri la psihiatrie. Vineri au baut impreuna si apoi s-a certat. L-a calcat pe taica-su in picioare. Era plin de singe. Si taica-su era un nesuferit si bea cot la cot cu fiu-su", ne-a spus Maricica Crintea. Vecinii care au venit la casa familiei Duta l-au gasit pe batrin intr-o balta de singe. "L-a jucat in picioare pina a murit. I-au iesit si matele afara! Asa l-au gasit politistii. Baiatul a facut scandal cu tot satul si nu cred ca a a scapat cineva neinjurat de el. E si normal, dupa cit a stat internat pe la Spitalul Sapoca", ne-a spus Alexandru Bocu. Vineri seara, Matei Duta a fost ridicat de politisti si internat la sectia de psihiatrie a Spitalului Judetean, intrucit era extrem de violent. Matei Dusa este cercetat de procurori pentru savirsirea infractiunii de omor calificat. Procurorii vor emite astazi o propunere de arestare preventiva pe numele sau. Totusi, tinind cont de faptul ca este bolnav psihic, Matei Duta ar putea scapa de raspunderea penala. Acesta este cel de-al doilea paricid in ultimele luni, dupa ce un alt bolnav psihic din comuna Brotteni si-a omorit in bataie tatal. In cursul zilei de ieri, rudele si vecinii l-au condus pe ultimul drum pe Gheorghe Duta. Loviturile si vinataile erau vizibile pe fata batrinului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.