Local

Dispare dragostea fata de activitatea sportiva

Alex Smeu
14 apr 2006 886 vizualizări
Reprezentantul Agentiei Nationale pentru Sport dar si prefectul Ion Oprea au criticat faptul ca primarul Decebal Bacinschi si presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, au lipsit de la eveniment.

Ieri, la sediul Directiei pentru Sport Vrancea, a avut loc bilantul activitatii sportive pe anul 2005. La eveniment au participat directorul DS Vrancea, Petre Plopeanu, prefectul Ion Oprea, reprezentantul Agentiei Nationale pentru Sport, Ion Pandele, cit si multi dintre antrenorii cluburilor sportive din judet. CS Unirea Focsani, prin expertul sportiv Aurel Giurgea, si-a prezentat raportul activitatii sportive pe anul 2005 si executia bugetara. CS Unirea a reusit in 2005 sa cucereasca 30 de medalii, sa aiba opt sportivi la lotul national si sa doboare doua recorduri oficiale. Giurgea l-a inlocuit la bilant pe directorul Petrea Vilcu, absent din motive medicale. Au mai lipsit de la bilant directorul LPS Focsani, Marian Radulescu, dar si antrenorul de tir Adrian Alaci.


Camin si cantina pentru sportivi


CS Unirea a anuntat ieri ca a reusit cu ajutorul ANS-ului si al oficialitatilor locale sa termine de renovat sediul clubului din cadrul Complexului Sportiv "Milcovul" din Sud, dar si o serie de lucrari la sala de judo si la sala de box. Giurgea a mai spus ca se doreste amenajarea unui camin cu 15 locuri si a unei cantine de 20 de persoane pentru sportivii navetisti din mediul rural care activeaza la CS Unirea. Totodata, se doreste achizitionarea unui mijloc de transport pentru deplasarea la competitii si turnee. Dupa bilantul de la CS Unirea, DS Vrancea si-a prezentat bilantul pe cele trei sectiuni prin care isi desfasoara activitatea si anume, promovarea sportului de performanta, a sportului pentru toti si dezvoltarea, intretinerea si functionarea bazelor sportive din judet.


Bazele sportive in aer liber trebuie refacute


Stefan Moraru, inspector de specialitate la ISJ Vrancea, a spus ca s-a revigorat miscarea sportiva in salile de sport construite in ultimii doi ani, insa e nevoie de o refacere a bazelor sportive din aer liber.

"Invatamintul constituie o baza a sportului de performanta datorita faptului ca majoritatea sportivilor din Vrancea sint elevi. Avind in vedere ca se apropie vara, este foarte necesara refacerea bazelor sportive din aer liber", a spus Stefan Moraru. Prefectul Oprea si reprezentantul Agentiei Nationale pentru Sport, Ion Pandele au criticat faptul ca primarul Decebal Bacinschi si presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, au lipsit de la eveniment. "Nu e normal ca de la discutarea problemelor ce tin de sport sa lipseasca reprezentanti ai autoritatilor locale", a spus Pandele.


Din discoteca ... pe terenul de sport


"Datorita faptului ca dispare dragostea fata de activitatea sportiva, iar copiii se indreapta catre discoteci si baruri, este nevoie de o selectie foarte riguroasa si de o atentie mai amre acordata

sportului. Avem nevoie de copii sanatosi care sa isi desfasoare activitatea dupa un program bine stabilit. Sportivii trebuiesc sprijiniti cu o locuinta, alimentatie si un mijloc de transport asigurat pentru competitii. Pentru sustinerea sportului local nu trebuie sa se mai mearga pe sponsorizari fortate. Totodata, se va crea si Centrul Olimpic de rugby la Focsani", a spus prefectul Ion Oprea. Ion Pandele a facut mai multe recomandari la bilantul de ieri: "Directia pentru Sport a judetului Vrancea va trebui sa-si largeasca programul din cadrul sportului pentru toti prin contracte de parteneriat. Pina acum s-a cam neglijat sportul rural si se stie ca marii campioni au provenit de la tara. Fara acoperirea financiara necesara nu vom putea depasi bariera sportului de performanta. In prezent CS Unirea Focsani ocupa locul 34 din 200 de cluburi nationale, pe plan international, si locul 33 din 700 de cluburi, la nivel intern. Vreau sa-l felicit atit pe directorul Petre Plopeanu, cit si pe Petrea Vilcu, directorul CS Unirea, pentru activitatea din 2005", a spus Ion Pandele. Vom reveni cu amanunte despre problemele ridicate de antrenorii focsaneni la bilantul de ieri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.