Local

S.O.S. pentru o fetita din Vadu Rosca

Liliana Nenciu
11 apr 2006 1136 vizualizări
Micuta Nicoleta Mihaila creste, iar ghipsul in care au incorsetat-o medicii italieni o stringe ingrozitor. Pentru a se face bine, Nicoleta trebuie sa ajunga din nou la clinica din Italia, insa tatal sau nu mai are bani de drum. Fetita a fost de peste 20 de ori la tratament.

O fetita de 10 ani din satul Vadu Rosca sufera de o boala rar intilnita numita "Reklinghausen" si scolioza toracica rapid evolutiva, maladii care ii afecteaza coloana vertebrala si cutia toracica. Medicii din Rominia au diagnosticat-o pe Nicoleta Mihaila cu aceasta boala in urma cu patru ani, insa remediul acestei maladii a fost gasit doar de specialistii de la Spitalul de Pediatrie "Gesu" din Italia, unde au incorsetat-o pe micuta in ghips pentru a i se indrepta toracele. Pina sa se imbolnavesca Nicoleta, tatal a lucrat ca zidar in Italia, insa cind a aflat ca trupul singurului sau copil se strimba pe zi ce trece a hotarit sa se intoarca in tara si sa umble cu micuta prin spitale. "Am plecat in Italia, in speranta ca vom iesi din saracie. Ne-a fost bine pina cind familia mea mi-a spus ca fetita nu se simte bine, ca i se strimba tot trupul. Am venit acasa si am dus-o pe Nicoleta prin toate spitalele din Bucuresti, insa nimeni nu a reusit sa dea de capat bolii de care sufera. Am avut noroc ca am mai avut citeva cunostinte prin Italia si mi-au recomandat Spitalul de Pediatrie «Gesu» din Polidoro, o suburbie a Romei. Din banii pe care i-am mai avut si cu ce ne-a mai ajutat si alti oameni de bine am reusit sa o ducem pe Nicoleta la spitalul din Italia de aproape 20 de ori pina acum. Medicii ne-au spus ca fetita este refacuta cam 70% si ar mai avea nevoie de maximum 10 sedinte pentru a se reface complet. Medicul de la spital nu ne ia bani, insa eu si fetita trebuie sa ne platim transportul cu autocarul pina in Italia. Acesta ne ajunge aproape 250 de euro de fiecare data cind mergem. Trebuie sa stau internat cu fetita mea 10 zile, iar eu trebuie sa-mi cumpar mincarea din oras. Acum nu mai avem bani deloc, iar fetita avea programare la spital pe 4 aprilie, dar nu am avut bani ca s-o duc la spital. Trebuie sa sun in Italia sa spun ca nu putem ajunge, dar poate ne ajuta cineva", indrazneste sa spere Marin Mihaila, tatal micutei.


"Nu vreau sa creada oamenii ca cersim"


Problema cea mai grava este ca Nicoleta se dezvolta pe zi ce trece, iar ghipsul o stringe provocindu-i dureri si spasme ingrozitoare. Cu trupul firav strivit de corsetul din ghips, Nicoleta spune ca se simte inchisa ca intr-o "colivie". Cel mai mult isi doreste sa mearga la scoala, sa alerge, si sa se joace cu ceilalti

copii. "Nu-mi este frica sa merg la spital in Italia, deoarece nu ma doare foarte tare cind imi scoate ghipsul. Cel mai tare ma doare atunci cind imi pun medicii unul nou, deoarece ma intind foarte tare ca sa-mi indrepte spatele. Doamna invatatoare nu spune nimic cind plec in Italia, iar cind ma intorc ma ajuta sa recuperez lectiile pierdute. La spital este frumos, deoarece avem o sala de jocuri, iar unele doamne ne invata sa scriem si sa desenam. Eu stiu sa scriu si sa vorbesc in italiana deoarece tata m-a invatat

dinainte, pentru a sti sa le povestesc medicilor ce ma doare. Vreau sa mai merg la spital ca sa ma fac bine si sper sa ma ajute cineva. Nu vreau sa creada oamenii ca cersim, insa tata nu mai are bani pentru mine", ne-a povestit Nicoleta cu ochii in lacrimi. De cind tatal fetitei s-a intors in tara, familia Mihaila traieste din alocatia fetitei si din pensia mamei micutei, care este si ea bolnava, fiind incadrata in gradul II de handicap. Toti cei care vor sa ajute aceasta fetita sa se faca bine, pot dona orice suma de bani, cit de mica, prin intermediul ziarului nostru, sau pot lua legatura direct cu familia la numarul de telefon 240.166.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.