Local

40 de noi palmasi pentru curatenia Focsaniului

Iulia Crețu
22 mar 2006 897 vizualizări
Pentru transformarea orasului intr-o gradina cu flori, municipalitatea isi face o sera dendrologica. Si lucratorii de la CUP RA au inceput curatarea sutelor de guri de canal infundate cu gunoaie.

In aceasta primavara Focsaniul va inflori. Si acest lucru va fi posibil pentru ca personalul de la Primarie va fi suplimentat pentru a planta si a plivi rasadurile de flori din jardinierele orasului. La precedenta sedinta de Consiliu Local alesii focsaneni au votat si proiectul de hotarire prin care Directiei de Dezvoltare si Servicii Publice din cadrul Primariei Focsani i se accepta angajarea a 40 de muncitori necalificati, care sa ajute la curatenia si plantarea de flori in aceasta primavara. Cei 20 de muncitori de la Salubritate si cei 20 de la Sectia spatii verzi vor fi angajati pe o perioada de patru luni de zile, din aprilie si pina in septembrie, salariile urmind a fi subventionate prin Agentia de Ocupare a Fortei de Munca. Cu acordul consilierilor locali, Directia de Dezvoltare Servicii Publice a primit si un teren situat in extravilanul orasului pentru amenajarea unei sere. "Terenul respectiv este in suprafata de 12.660 metri patrati si are ca vecinatati statia si bazinul de epurare. Pe acest teren Directia de Dezvoltare a construit o sera pentru producerea materialului floricol si dendrologic necesar amenajarii, decorarii si infrumusetarii zonelor verzi, precum si a locurilor de agrement din municipiu", ne-au declarat oficialii primariei. La plantarea rasadurilor cu panselute, trandafiri sau gura-leului ar putea da o mina de ajutor si femeile cu moravuri usoare din Focsani care sint amendate saptaminal de politisti si nu au cu ce sa achite contraventia. Primarul Decebal Bacinschi chiar a precizat ca, in contul acelor sume, prostituatele ar putea face munca in folosul comunitatii.


Sute de canale de desfundat


Si muncitorii Companiei de Utilitati Publice RA Focsani au inceput campania de curatire a gurilor de canal din Focsani. Actiunea a emarat dupa incheierea sezonului rece, timp in care majoritatea canalelor au fost infundate cu materialele antiderapante imprastiante pe carosabil dar si de alte gunoaie, fapt care face ca apa sa balteasca pe strazi. De ieri, muncitorii regiei de apa si canal au inceput verificarea si curatarea canalelor de preluare a apelor pluviale din oras, operatiunea urmind sa se desfasoare sistematic pina la revenirea perioadei reci. "Operatiunea se face cu predilectie dupa perioada de iarna pentru ca s-au utilizat cantitati importante de nisip pentru combaterea poleiului. Din cauza materialelor antiderapante apa nu are unde sa se scurga si apare fenomenul de colmatare. In Focsani sint citeva sute de canale de curatat, la unele se lucreaza mai mult, la altele mai putin. Lucratorii nostri intervin cu predilectie pe strazile cu trafic ridicat si acolo unde strazile sint pietruite si unde apa aduce importante cantitati de pamint", ne-a declarat Gheorghe Vasilescu, directorul CUP RA Focsani. Seful regiei a mai precizat ca o parte din canale deja au fost inchise cu balamale, tocmai pentru a evita furturile hotilor care le vind la fier vechi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.