Local

Casele din Botirlau se receptioneaza astazi

Mihai Boicu
9 mar 2006 935 vizualizări
Sinistratii au la dispozitie 45 de zile sa se mute, altfel ramin fara case.

Astazi va avea loc receptia finala a celor 146 de case construite de Guvern pe islazul de la Botirlau pentru sinistratii din Vadu Rosca. Comisia care va verifica modul in care SC A. R. C. SA Tirgu Carbunesti a efectuat lucrarile prevazute in contractul incheiat cu ANL are in componenta ei reprezentanti ai Prefecturii, Inspectoratului de Stat in Constructii, precum si din partea Primariei Vulturu. Casele au fost date in primire sinistratilor in decembrie anul trecut, chiar daca nu erau terminate. Pentru lucrarile efectuate pina atunci, firma lui Clement Mocanu a primit suma de 18,4 miliarde de lei. Lucrarile suplimentare efectuate in acest an au mai costat ANL inca aproximativ 5 miliarde de lei vechi. Consiliul Local Vulturu a stabilit ca sinistratii trebuie sa se mute in casele care le sint repartizate in termen de 45 de zile de la data receptiei tehnice, altfel isi vor pierde dreptul de proprietate. In cazul in care comisia de receptie va gasi deficiente la case, acestea vor fi comunicate constructorului care va trebui sa le remedieze. Casele vor avea si sobe deoarece Guvernul a alocat ieri suma de 3 miliarde de lei pentru a cumpara sobe de teracota. Sinistratii care se muta la Botirlau sint obligati sa-si asigure casele construite de Guvern pentru incendii sau calamitati naturale. "Cei care vor ramine in Vadu Rosca vor face acest lucru pe propria raspundere", a spus prefectul Ion Oprea. Pina in prezent, Consiliul Local Vulturu nu a emis o hotarire de stramutare a satului Vadu Rosca cu toate ca este amplasat intr-o zona cu risc, astfel incit situatia localitatii nu fost clarificata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.