Local

Perchezitii acasa la sefii Casei de Pensii

Mihai Boicu
24 feb 2006 957 vizualizări
Patru angajati ai institutiei sint suspectati ca ar fi acordat ilegal bilete de tratament destinate pensionarilor pe baza de recomandari false. Presedintele Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, i-a acuzat recent pe functionarii de la casele teritoriale de pensii de "fraudarea biletelor de tratament ale pensionarilor".

Locuintele mai multor angajati ai Casei Judetene de Pensii au fost perchezitionate ieri de procurori si politisti, care incearca sa afle daca acestia au fost implicati sau nu in distribuirea ilegala a unor bilete de odihna si tratament destinate pensionarilor sau daca au trimis in statiuni pensionari sau bugetari fictivi. Printre cei intrati in vizorul politistilor se afla directorul general al institutiei, Coman Andrei, dar si trei subordonati care lucreaza la compartimentul financiar si cel juridic. Ancheta efectuata la Casa Judeteana de Pensii a fost confirmata ieri de catre oficialii Biroului de Presa al IJP Vrancea, care au evitat sa ofere si alte amanunte intrucit dosarul se afla in faza de cercetare si cei perchezitionati nu au fost pusi sub acuzare. Totusi, anchetatorii spun ca investigatiile vizeaza atribuirea ilegala de bilete in statiuni de odihna si tratament de la munte si la mare pe baza de adeverinte si recomandari medicale false, iar casele angajatilor au fost verificate tocmai pentru a fi cautate asemenea dovezi. Deocamdata, nu a fost stabilit un prejudiciu in acest caz. In ciuda confirmarilor oficiale, directorul Coman Andrei a declarat ieri ca nu stie nimic despre aceste verificari, intrucit a fost plecat din oras in cursul zilei de ieri. Intimplator sau nu, Mihai Seitan, presedintele Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, i-a acuzat recent pe functionarii de la casele teritoriale de pensii de "fraudarea biletelor de tratament ale pensionarilor, iar pe sindicalisti de abuz in acordarea biletelor de odihna destinate bugetarilor". Totusi, acesta ne-a declarat ieri ca nu stie nimic despre verificarile de la Vrancea si ca, probabil, politia locala s-a autosesizat. Vasile Seitan a nominalizat cele mai mari nereguli in judetele Vaslui si Brasov si a spus ca va urmari cu mare atentie ce se va intmpla. De foarte multi ani se stia, neoficial cei drept, faptul ca functionarii din sistemul asigurarilor sociale fac fel de fel de invirteli cu biletele de tratament destinate pensionarilor si care sint subventionate de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familie. Din 2007, Guvernul intentioneaza sa scoata subventia pentru biletele de tratament si pentru cele de odihna tocmai pentru a evita fraudele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.