Local

Usturoiu loveste cu Mausoleul Eroilor in primarul Brasov

Mihai Boicu
21 feb 2006 708 vizualizări
Seful Directiei pentru Cultura a anuntat ca va face plingere pentru abuz in serviciu impotriva primarului din Marasesti. In replica, edilul sustine ca Paraschiv Usturoiu "a jignit un oras intreg".

Paraschiv Usturoiu, directorul Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National a intrat in razboi cu primarul Marasestiului, Emilian Brasov, la sedinta de ieri a Comisiei Consultative. Conflictul s-a declansat in momentul in care Paraschiv Usturoiu a luat cuvintul in sedinta pentru a-i critica pe primari pentru ca refuza sa comunice in scris cu Directia de Cultura, desi le-a trimis adrese de peste o jumatate de an. "Incepind cu prezenta data vom actiona in judecata cel putin 20 de primarii cu care nu putem comunica. De jumatate de an nu au putut sa ne trimita o hirtie. Si voi incepe cu Marasestiul", a spus Paraschiv Usturoiu, probabil pentru ca primarul orasului se afla in apropierea sa. Replica primarului Emilian Brasov nu s-a lasat mult asteptata, ba chiar a fost destul de virulenta. "Ceea ce spune dinsul e tragico-comic, e o minciuna sfruntata. Sintem singura Casa de Cultura cu activitate. Dinsul e comis voiajor, sta cinci minute si pleaca", a spus primarul Marasestiului despre Paraschiv Usturoiu. Edilul a precizat ca ridicarea centrului de vinificatie de linga Mausoleul Marasesti, despre care Paraschiv Usturoiu a spus ca a declansat un scandal national, a fost posibila si cu sprijinul Directiei de Cultura. Primarul s-a plins de faptul ca a fost dat in judecata de proprietarul cramei. Paraschiv Usturoiu a parasit sedinta Comisiei Consultative si s-a intors dupa citeva minute cu adresa prin care Primaria Marasesti permiterea ridicarea centrului de vinificatie linga Mausoleul Eroilor. Adresa, cu nr. 8715 din 15 august 2005, ii este adresata patronului Romeo Moraru, si mentioneaza: "Prin prezenta, va eliberam avizul favorabil pentru lucrarea de constructie «Statie de vinificatie», situata in Marasesti, Soseaua Nationala DN 85". Adresa vine dupa o alta, cu nr. 8179 din 29 iulie 2005, prin care Primaria Marasesti ii cerea patronului sa sisteze constructia statiei de vinificatie.


Razboiul continua


Directorul Directiei pentru Cultura i-a spus primarului Emilian Brasov ca, dupa sedinta, primul drum il va face la Parchet. "Voi face plingere la Parchet pentru abuz in serviciu in baza actelor pe care le-a emis, prin care s-a realizat constructia unei crame de vinificatie fara avizul se specialitate al Ministerului Culturii, linga cel mai mare memorial al neamului romanesc. Voi uza de toate caile de atac, pina la Strasbourg, pentru sanctionarea sa. Pentru comportamentul domniei sale, care nu are nimic cu calitatea de primar, il voi actiona in judecata si ii voi cere daune de un miliard de lei pe care il voi dona pentru infrastructura, drumuri si utilitati pentru romii din Modruzeni", a declarat directorul Paraschiv

Ustoriu. Seful Directiei pentru Cultura a mai spus ca ii va chema in instanta, in calitate de martori, pe directorii prezenti la sedinta Comisiei Consultative, printre care si pe prefect si cei doi subprefecti ai judetului. Primarul Emilian Brasov nu a parut prea afectat de amenintarile proferate de directorul araschiv Usturoiu si sustine ca i s-a parut normal sa ia atitudine din moment ce acesta "a jignit un oras intreg". "Eu dovedesc adevarul cu documente, el dovedeste cu gura! Si in ceea ce priveste mausoleul si cu privire la activitatea casei de cultura pot sa demonstrez ca am dreptate", a declarat Emilian Brasov. Primarul sustine chiar ca l-a luat la rost pe seful Casei de Cultura "Emanoil Petrut" din oras, insa acesta i-a probat ca si-a facut datoria si a trimis la timp documentele cerute de Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.