Local

Campania Detentie pe viata pentru ucigasii de copii da roade!

Dana Lepadat
17 feb 2006 652 vizualizări
Zeci de persoane au semnat listele de sustinere.

Campania "Detentie pe viata pentru ucigasii de copii", demarata prin intermediul "Ziarului de Vrancea", de citeva mame ai caror copii au fost ucisi cu singe rece, are sprijin din partea opiniei publice. Multe persoane au sunat la redactie pentru a se interesade acest demers legislativ. Mai multe mame si bunici din Focsani au venit chiar la sediul redactiei si au semnat pentru inasprirea pedepselor pentru cei care atenteaza la viata, integritatea corporala si pudoarea copiilor. In numai doua zile, zeci de persoane s-au alaturat mamelor indurerate semnind pentru campania mamelor cae vor sa stopeze violenta asupra copiilor. Primele semnatare, focsanencele Vasilica Dragu si Adriana Achim spun ca: "nu avem nici un astfel de caz in familiile noastre, dar facem asta preventiv. Avem copii si nepoti si nu am dori pentru nimic in lume sa fie raniti de niste oameni fara suflet. Daca am putea, am cere pedeapsa cu moartea pentru cei care omoara sau violeaza copii. Pedepsele prevazute in legislatia actuala sint prea blinde. Dupa ce scapa din inchisoare, un astfel de agresor poate face acelasi lucru. Detentia este putin, noi am face arte martiale cu ei!" Acelasi lucru este mentionat pe lista cu semnaturi predata de colegele celor doua femei, pedeapsa cu moartea pentru orice agresiune asupra copiilor! Mamele care au lansat aceasta campanie nu propun insa pedeapsa capitala, dar solicita detentie pe viata pentru omucidere si viol asupra copiilor, agresiuni ce sint pedepsite in prezent cu maxim 25 de ani de inchisoare. De regula, pentru buna purtare, infractorii reusesc sa fie din nou liberi dupa ce ispasesc jumatate din pedeapsa. "Este bine venita initiativa. Cind urmaresc stirile la televizor ma cuprinde groaza, dezgustul si minia. Am doi copii, fiul meu are 15 ani si are sindrom Down. Ma pun in situatia mamelor care au avut aceste experiente dureroase si pling. Politia si cei ce trebuie sa ne asigure securitatea par neputinciosi si parca, uneori, chiar complici prin atitudinea lor greoaie de a demara actiuni care ar putea salva vieti. Cum pot sa ajut, sa semnez ca sint de acord ca aceasta lege care e necesara sa fie luata in calcul de politicienii nostri?", ne scrie din Bucuresti Iuliana Constantin. Schimbarea Codului Penal se poate realiza, potrivit Constitutiei Romaniei, cu acordul a 100.000 de cetateni cu drept de vot, din cel putin o treime din judetele tarii. Pentru persoanele interesate sa contribuie la acest demers, la sediul redactiei "Ziarului de Vrancea" initiatoarele au lasat o lista de semnaturi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.