Local

Paraschiv Usturoiu face economii la hirtie igienica si pixuri

Iulia Crețu
10 feb 2006 782 vizualizări
Directorul a impus starea de austeritate si la wc-ul impartit cu Centrul de Creatie Populara unde, in loc de hirtie igienica, a pus hirtie de ziar.

Paraschiv Usturoiu, directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural Vrancea, merita, probabil, titlul de cel mai econom sef de institutie, daca nu pe cel de cel mai zgircit. De la investirea acestuia in fruntea culturii vrincene, iunie 2005, Usturoiu spune ca a facut o economie de 60 de milioane de lei, bani cu care a suportat editarea a sase volume semnate de scriitori locali, printre care Adrian Botez, Dumitru Pricop, Culita Usurelu sau Constantin Ghinita. Cum a reusit sa stringa atitia bani la ciorap? "Austeritate maxima", impusa chiar si la lucruri de stricta necesitate. Directorul se lauda ca foloseste numai pixuri ieftine, la care poti schimba pasta, iar foile A4 sint scrise pe ambele arti. "Folosesc pixul de anul trecut. Ii schimb pasta, nu am nevoie de pixuri itoase! Hirtia o imprimam pe ambele parti. In loc de cinci becuri am cite unul. Anul trecut am economisit 60 de milioane de lei. Anul acesta estimez ca voi economisi cam 100 de milioane delei. Din acesti bani voi mai scoate alte carti", a declarat Paraschiv Usturoiu, directorul Directiei pentru Cultura, care a tinut sa spuna ca fostii sefi ai institutiei au fost prea risipitori. Usturoiu si-a motivat alegerea de a face economie pina ce si la hirtiile copiate solicitate de jurnalisti prin fondurile insuficiente, care abia ajung pentru plata cheltuielilor de intretinere a institutiei. "Avem 440 de milioane de lei, bani destinati cheltuielilor pentru curent, gaze sau benzina", a mai declarat Paraschiv Usturoiu. Starea de austeritate impusa de directorul de la Cultura a putut fi simtita si de reprezentantii Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, cu care Parachiv Usturoiu se afla in conflict si care au fost privati de "luxul" de a avea sapun la toaleta comuna. "Am inchis wc-ul celor de la Creatie, am facut economii si am scos carti. Ii mai toleram din cauza rugamintilor celor de la Consiliul Judetean, la interventia lui Marian Oprisan care ne-a spus «sa avem grija de ei». La toaleta nu au hirtie igienica, am luat o pagina de ziar si am taiat-o in sase. Sapunul l-am luat de acolo pentru ca am vazut ca disparea", a punctat Paraschiv Usturoiu. Salutam dorinta sefului de la Cultura de a resuscita viata cultural-literara de pe malurile Milcovului, chiar si prin aceste masuri "draconice", dar parca un sapun de citeva mii de lei la trei saptamini nu inseamna prea mult. Igiena este totusi vitala, chiar si in cultura.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.