Local

Maia Morgenstern in Cafeaua domnului ministru la Focsani

Iulia Crețu
7 feb 2006 1003 vizualizări
Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta" din Focsani va fi gazda, pe 14 februarie, incepind cu orele 18.30, a unui spectacol de exceptie, al carui cap de afis va fi tinut de numele actritei Maia Morgenstern.

Aceasta va juca in comedia "Cafeaua domnului ministru", o adaptare dupa Horia Garbea, alaturi de colegii de la Teatrul National Bucuresti, Alexandru Georgescu si Maria Peslaru. Regia spectacolului este semnata de Gavril Pinte, iar scenografia de Roxana Ionescu. Biletele au fost deja puse in vinzare, un loc la reprezentatie costind 300.000 de lei. Organizatorii se asteapta ca focsanenii sa epuizeze toate tichetele puse in vinzare si sa vina la regalul actoricesc sustinut de Maia Morgenstern si colegii sai. Celebra actrita a putut fi aplaudata de vrinceni in aprilie 2004, cind a jucat in piesa "Parcheaza masina la Harvard", atunci spectacolul facind sala plina la Focsani. Maia Morgenstern este cunoscuta iubitorilor de teatru si film pentru rolurile sale din filme romanesti recum "Balanta", "Privirea lui Ulise", "Omul zilei", "Patul lui Procust", "Orient Expre s", "15" si filme straine precum controversatul, dar in acelasi timp apreciatul, "Patimile lui Christos", a carui regie este semnata de Mel Gibson. Numele actritei de origine evreiasca, Morgenstern, inseamna "Steaua diminetii", un alt nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat in "Patimile lui Christos". Mel Gibson, un devotat romano-catolic, a luat in considerare, pri ntre calitatile actoricesti ale Maiei, si acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei in acest rol. Focsanenii care doresc sa o vada pe scena pe celebra actrita sint asteptati pe 14 februarie la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta" pentru "o cafea" cu Maia orgenstern.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.