Local

Batuta cu biciul de prietenii de pahar ai mamei

Liliana Nenciu
7 feb 2006 825 vizualizări
Una dintre fetitele surorilor Chifor a ajuns la spital dupa ce a fost batuta de un vizitator beat. Mama fetitei risca sa fie decazuta din drepturile parintesti.

Voluntarii Crucii Rosii Vrancea au mers saptamina trecuta la casa familiei Chifor din comuna Virtescoiu si au amenajat cele doua camere in care traiesc cele 13 suflete lipsite de aparare, de fericire si educatie. Conducerea Crucii Rosii spune ca s-a facut tot posibilul ca cei 11 copii, proveniti din doua familii destramate, sa traiasca in conditii cit de cit decente. In loc sa le rasplateasca ajutorul, mamele celor 11 copii si-au chemat in continuare prietenii de pahar in umila lor casa, de aceasta data incalzita si cu bucate pe masa. Din cauza ca Maria Chifor, mama a 7 copii, are probleme grave cu bautura, atit copiii ei cit si ceilalti patru ai surorii sale, traiesc cu frica in suflet ca aceasta isi va descarca nervii pe ei. In urma cu citeva zile, voluntarii Crucii Rosii au gasit-o pe una dintre fetite plina de vinatai, ea acuzind dureri mari. Acestia nu au mai stat pe ginduri si au adus-o pe micuta la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Focsani. Chestionata de medici, fetita nu a vrut sa povesteasca medicilor cine a batut-o, insa a spus ca a fost batuta cu un bici. "Ceea ce se intimpla in aceasta casa este greu de imaginat. Este ca intr-un bordel, toti betivii intra si ies de acolo ca la ei acasa. Acesti copiii nu vad decit oameni beti, scandal, nu au cum sa invete ceva bun. Nici unul nu merge la scoala, sint analfabeti si foarte speriati. Acum au aproape de toate, adica mincare, caldura si nu mai dorm 13 intr-un singur at sau pe jos. Noi nu putem sta tot timpul la ei in casa, iar seara, dupa ce voluntarii au plecat, cele doua mame si-au adus prietenii de pahar. Micuta nu spune cine a batut-o, insa este posibil sa o fi batut cei care vin pe acolo. Cind ne-am dus cu ea la spital, medicii ne-au spus ca era in baza de date si figura ca in urma cu citeva luni a mai ajuns la spital tot din cauza bataii primite. De aceasta data, am pastrat certificatul medical si ii voi anunta pe cei de la Protectia Copilului, pentru a lua masurile necesare", ne-a spus Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Rosie Vrancea. De scandalurile care se petrec in familia Chifor s-au saturat si politistii din comuna, care spun ca au mai amendat-o de foarte multe pe Maria Chifor, mama celor 7 copii. Cu acest ultim certificat medico- legal, autoritatile competente spera sa reuseasca sa o decada pe mama din drepturile parintesti, chiar daca acesta refuza cu inversunare sa renunte la copiii ei. "In primul rind, Primaria Virtescoiu si asistentul social din comuna ar trebui sa analizeze situatia. De obicei, din experienta mea, cind un copil este maltratat de parinti, instanta judecatoreasca o decade din drepturi pe mama, iar copilul ajunge intr-un centru de plasament ", ne-a declarat Luminita Liciu, director adjunct in cadrul DGASPC Vrancea, care a promis ca va interveni pentru binele acestor copii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.