Local

Alianta se pregateste sa ia cu asalt Camera de Comert

Mihai Boicu
19 ian 2006 797 vizualizări
Adunarile generale ale Camerei de Comert din ultima vreme au loc intr-o discretie totala, cu numai citiva oameni de afaceri. Deoarece mandatul presedintelui Sorin Vornic este la final, democratul Nicu Mazere si liberalul Romeo Seciu pindesc locul sau.

Camera de Comert Industrie si Agricultura Vrancea isi schimba in acest an conducerea, motiv pentru care liberalii si democratii isi pregatesc favoritii pentru a-i lua locul presedintelui executiv, pesedistul Sorin Vornic. Interesul oamenilor de afaceri pentru CCIA a scazut considerabil in ultima perioada, deoarece multi sint nemultumiti de politizarea acestui organism privat. Acest lucru a fost demonstrat de adunarile generale care au loc in ultima perioada. Astfel, la sfirsitul lunii decembrie a avut loc Adunarea Generala in care s-a prezentat raportul de activitate ale conducerii CCIA pe anul trecut. La cele doua sedinte organizate nu s-au prezentat decit citiva oameni de afaceri. De asemenea, tot din lipsa de cvorum, nu s-a tinut nici ieri Adunarea Generala Extraordinara convocata pentru a se discuta aprobarea "propunerii si documentatiei proiectului de asociere in parteneriat cu administratia publica locala". La punctul doi al ordinii de zi se afla discutarea unor probleme organizatorice, iar la rei "diverse". Intrucit Adunarea Generala a fost anuntata ceva mai discret, ieri nu s-au prezentat la Camera de Comert decit 6-7 oameni de afaceri. Deoarece la sedinta trebuiau sa fie prezenti cel putin jumatate plus unu din numarul oamenilor de afaceri inscrisi in CCIA, adica peste 100, adunarea a fost aminata pentru azi la ora 12.00. Potrivit regulamentului Camerei, de aceasta data Adunarea Generala este statutara indiferent de numarul membrilor care participa la sedinta, iar proiectele propuse au toate sansele sa fie aprobate.


PD si PNL vor sefi la CCIA


Sefia institutiei care reprezinta mediul economic din Vrancea va fi disputata anul acesta mult mai aprig decit in anul 2002, avind in vedere ca raportul de forte pe plan local s-a schimbat cit de cit. De aceasta data, atit liberalii, cit si democratii isi doresc locul ocupat de "colegul" lor de coalitie Sorin Vornic, devenit peste noapte sef la conservatori. In prima linie la PD se afla vicepresedintele Nicu Mazere. Omul de afaceri spune ca nu stia de Adunarea Generala de ieri si ca la nivelul organizatiei democratilor nu s-a discutat despre o eventuala sustinere a sa pentru presedintia CCIA. "Probabil ca daca va exista o disponibilitate a oamenilor de afaceri in acest sens, o propunere, atunci voi analiza si voi decide. In

orice caz, la viitoarele alegeri vreau sa ajung in Consiliul de Conducere al Camerei de Comert", ne-a declarat Nicu Mazere. Propunerea liberalilor ar putea fi vicepresedintele Romeo Seciu, responsabil cu mediul de afaceri la nivelul organizatiei PNL. "Si noi vom avea o propunere la rindul nostru si, eu fiind mai apropiat de mediul de afaceri, este posibil sa fiu propus pentru functia de presedinte al CCIA", ne-a declarat Romeo Seciu. Mandatul fostului pesedist si actual conservator Sorin Vornic in fruntea CCIA se

termina in luna iulie, atunci cind se implinesc patru ani de mandat. In iulie 2002 acesta a fost ales presedinte al CCIA in locul lui Horia Furtuna, care, la vremea respectiva, indraznise sa se razvrateasca impotriva lui Marian Oprisan. Imediat, drept pedeapsa, Horia Furtuna a fost lasat fara presedintia CCIA. In ciuda acestor animozitati, Furtuna si Vornic au devenit colegi in PC in decembrie, iar cu Oprisan a fost impacat de la Bucuresti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.