Local

Astmul si bronsita sint depistate gratuit.

Gabriel Sava
3 mar 2005 1057 vizualizări
Au fost depistati deja primii bolnavi.

Vrincenii care prezinta simptomele caracteristice astmului bronsic sau al bronhopneumopatiei obstructive cronice pot face analize gratuite la Ambulatoriul de Pneumoftiziologie al Spitalului Judetean Focsani. Citeva dintre simptomele care caracterizeaza astmul bronsic sint tusea, respiratia grea in cazul efortului si alergia la praf sau polen. In ceea priveste bronhopneumopatia obstructiva cronica, cunoscuta sub numele de BPOC, simptomele sint tusea prelungita pe o perioada de mai multe luni sau chiar ani, eliminarea de sputa din piept, sau starea de oboseala in urma unui efort. Potrivit medicilor, cele mai expuse persoane la aceste boli sint fumatorii. Intre 28 februarie si 1 aprilie se desfasoara la Focsani campania "Cere mai mult de la viata". Este vorba despre un proiect initiat de Societatea Romana de Pneumologie si Ministerul Sanatatii, care urmareste depistarea astmului bronsic si al (BPOC). Campania, care consta in consult medical gratuit si spirometrie, se va desfasura doar la Ambulatoriul de Pneumoftiziologie al Spitalului Judetean. Cu toate ca cel din Focsani este singurul ambulatoriu din judet care a fost inclus in aceasta campanie, toti vrincenii pot veni pentru a-si face analizele aici. Consultatiile se fac zilnic, intre orele 11.00 si 14.00, si se pot face si pe baza de programare. "Vrincenii sint interesati de aceasta campanie, desi a inceput doar de citeva zile. In afara de mine, mai sint inca alti trei colegi care acorda astfel de consultatii. In medie, sint consultati aproximativ 40 de oameni. Daca nu avem timp sa ii consultam pe toti care vin intr-o zi, ii reprogramam", ne-a spus doctorul Iuliana Topan. In cazul in care vor fi mai multe persoane care doresc sa isi faca analizele, doctorii asigura ca perioada campaniei se poate prelungi. Pina acum a fost diagnosticata o persoana cu astm, care va fi luata in evidenta cu o boala cronica. Medicamentele necesare pentru tratamentul acestor boli se gasesc in farmacii si pot fi eliberate si in sistem de compensare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.