Local

Agentia de Interventii si Plati isi cauta sef printre liberali

Gabriel Sava
9 ian 2006 708 vizualizări
Directorul va fi "stapin" peste milioanele de euro venite de la Uniunea Europeana pentru agricultura. Postul apartine liberalilor, favorit fiind Octavian Vieru, directorul Oficiului de Consultanta Agricola.

Sucursala judeteana a Agentiei Nationale de Interventii si Plati in Agricultura (ANIPA) urmeaza sa-si stabileasca in curind structura de personal, inclusiv persoana careia ii va fi repartizata functia de director. ANIPA este o institutie importanta prin prisma faptului ca va gestiona toate fondurile care vin de la Uniunea Europeana pentru agricultura, care vor creste in perspectiva aderarii de anul viitor. Cel care va conduce sucursala locala a Agentiei va avea pe mina foarte probabil sume de ordinul zecilor de milioane de euro din programe de finantare europene. "De la 1 martie 2005, de cind s-a infiintat Agentia, in Vrancea s-au angajat 20 persoane. Nu s-a vorbit pina acum de un director de sucursala, insa, pina in prezent, eu sint cel care a coordonat activitatea", a declarat inginerul Petrache Riciu, fost angajat al Directiei pentru Agricultura si ezvoltare Rurala Vrancea pina in luna martie 2005. Marti, reprezentantii ANIPA vor participa la Bucuresti la o intilnire care urmeaza sa stabileasca calendarul evenimentelor pentru acest an si sa discute despre organizarea si functionarea institutiei. Postul de director al sucursalei locale apartine, potrivit algoritmului stabilit de liberali si democrati, organizatiei PNL. Favorit pentru ocuparea postului de director al sucursalei locale este liberalul Octavian Vieru, actualul director al Oficiului Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Vrancea. Nini Sapunaru, presedintele PNL Vrancea, spune ca s-a discutat la nivelul conducerii organizatiei cine va fi sustinut pentru postul de director al ANIPA. "Vom discuta la sfirsitul saptaminii viitoare. Domnul Vieru este luat in considerare pentru acest post, are si pregatirea necesara, insa sint i alti candidati", ne-a declarat Nini Sapunaru. Liderul liberal spune ca va trebui sa se consulte si cu conducerea PD, deorece printr-o eventuala plecare a lui Octavian Vieru la Agentia de Plati va ramine liber postul de director al OJCA. "Am auzit si eu aceste zvonuri, insa nu m-am gindit ce voi face. Deocamdata, ramin la activitatea de consultanta", a declarat Octavian Vieru. Un alt posibil director al sucursalei locale a Agentiei de Plati este Petrache Riciu, cel care s-a ocupat de conducerea acesteia pina in prezent. Principala activitate a Agentiei Nationale de Plati si Interventie pentru Agricultura (API) este crearea Sistemului Integrat de Administrare si Control (IACS) care sa asigure administrarea si controlul riguros al cererilor de subventie, astfel incit sa previna fraudarea bugetului comunitar. Crearea bazei de date a cererilor de subventie, punerea in practica a sistemului de identificare a parcelelor agricole (LPIS), crearea registrului

fermelor, a registrului animalelor si a sistemului de controale (administrative, incrucisate, la fata locului, prin teledetectie) reprezinta principalele activitati ale Agentiei de Plati in acest moment, insa aria de activitate va creste pina la momentul integrarii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.