Local

Italienii au luat cu asalt agentiile de voiaj

Iulia Crețu
4 ian 2006 735 vizualizări
90% dintre cereri sint pentru plecari in tara lui Dante. Numarul biletelor vindute in perioada sarbatorilor este aproape de cel din vara.

Agentiile de voiaj din Focsani incep anul cu dreptul, deoarece miile de vrinceni care lucreaza peste hotare si care s-au intors acasa de Sarbatori trebuie sa revina la slujbe. Angajatorii straini sint foarte stricti in ceea ce priveste conditiile de munca si impun romanilor seriozitate, de aceea acestia sint nevoiti sa paraseasca tara imediat dupa sarbatori. Astfel, focsanenii care lucreaza peste hotare au avut la dispozitie doar doua saptamini sa se bucure de un Craciun cu familia, de revederi cu prietenii si petreceri cu mincaruri traditionale romanesti. Daca la inceputul lui decembrie vamile erau pline de masini care doreau sa intre in tara, acum lucratorii vamali vor avea batai de cap cu cei care parasesc Romania. Si vrincenii care lucreaza peste hotare, deloc putini, se grabesc sa isi procure bilete de avion sau de autocar inspre locatiile care le-au adus mii de euro in conturi, anul trecut. Pentru a evita aglomeratia de la agentiile de voiaj din Focsani, cei mai prevazatori si-au rezervat locuri inca din decembrie. Destinatiile catre care s-au vindut bilete sint Italia, Spania, Grecia sau Germania. Reprezentantii agentiilor de turism spun ca numarul cererilor pentru Italia sau Spania este asemanator cu cel din vara lui 2005. "La sfirsitul lui noiembrie si in decembrie am avut numeroase cereri pentru plecari atit din Romania spre Italia, dar si din Italia. Au fost ceva mai putine cereri decit in vara, dar mai multe decit pe parcursul anului. Pentru reintoarceri in Italia, multi s-au interesat de anul trecut. Insa, cei mai multi vor veni de acum incolo sa-si rezerve locuri", ne-a declarat Luminita Novac, agent ticketing la o agentie de voiaj din ocsani. "Italienii" care vor aglomera soselele in aceasta perioada prefera sa plece spre peninsula cu autocarul, deoarece costul unui bilet este mai ieftin decit cu avionul. Cei care lucreaza in Italia, destinatia a 90% dintre "strainii" Vrancei, au de ales intre doua ore cu avionul, care costa in jur de 220 de euro, sau un drum cu masina, care scoate din buzunar putin peste 100 de euro. "Majoritatea prefera autocarul pentru ca este ceva mai ieftin, in jur de 110 euro. Cererile au venit in flux continuu, cam 15 oameni pe zi au venit la noi pentru a-si rezerva loc. Multi au venit din timp pentru ca trebuie sa se intoarca la unca si, ca sa scape de griji, si-au luat bilet. Cererile pentru Italia sint cele mai numeroase, cam 90%", ne-a declarat si Amalia Voicu, directorul unei alte agentii de voiaj din Focsani. Cei care nu au destul timp la dispozitie pentru a-si cumpara un bilet is i pot face rezervari de acasa. Agentiile de turism din Focsani pun la dispozitia "stranierilor" diferite numere de telefon, prin intermediul carora acestia isi pot alege o zi cind sa plece peste hotare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.