Local

Bacinschi este ingrijorat si de bugetul pe 2006

Iulia Crețu
20 dec 2005 762 vizualizări
Din totalul de 856 de miliarde de lei, jumatate se duce la invatamint si numai 1% la sanatate. In 2006 Primaria va ridica doua gradinite noi.

Cetatenii orasului Focsani au participat ieri la prezentarea proiectului de buget pentru anul 2006, bani de care Primaria va dispune pentru servicii publice, sanatate, invatamint, cultura, sport sau asistenta sociala. Din cele 856 de miliarde de lei destinate noului an, jumatate din suma va merge spre invatamint, 23% pentru servicii publice, 7% pentru ordine publica, 7 % pentru asistenta sociala, 4% vor fi destinati culturii si numai 1% pentru sanatate. Primarul urbei de pe Milcov s-a declarat ingrijorat de banii insuficienti destinati in special repararii strazilor, amenajarii spatiilor verzi, salubrizarii orasului sau curateniei cimitirelor, care reprezinta probleme stringente ale orasului. Acest lucru s-a intimplat in ciuda faptului ca suma de 856 de miliarde pentru 2006 este cu 30% mai mare decit cea primita de Primaria Focsani pe 2005. Primarul a adus in atentia cetatenilor faptul ca la anumite domenii se mai poate umbla la fonduri, in sensul in care "mai putem lua dintr-o parte pentru a acoperi in alta, dar nu prea ne putem lega de unele sume fixe. Ma ingrijoreaza insa refacerea strazilor, a drumurilor, intretinerea spatiilor verzi sau salubritatea. Am comandat si o strategie de dezvoltare a municipiului Focsani, pentru ca avem nevoie ca, dupa 2007, sa putem intocmi proiecte structurale. Am dori ca aceste proiecte sa fie intocmite pentru reabilitarea scolilor, refacerea internatelor si a cantinelor, pentru infrastructura sau refacerea fatadelor blocurilor sau a stadionului", a precizat primarul Decebal Bacinschi in cadrul intilnirii. Acesta a mai adaugat ca pentru anul 2006 Primaria Focsani mai are in proiect constructia a doua gradinite, care sa vina in ajutorul familiilor cu copii mici din zona centrala si cea limitrofa, mai exact din cartierul Sud. De asemenea, edilul sef a tinut sa-i linisteasca pe focsanenii prezenti la discutii cu privire la inceperea reabilitarii Pietii Unirii. Decebal Bacinschi a precizat ca "proiectul de refacere a Pietii Unirii costa 4,5 milioane de euro si avem mari sanse pentru ca acesta sa treaca si sa se inceapa reabilitarea".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.