Local

Bibliotecarul anului a salvat carti de la inec

Iulia Crețu
14 dec 2005 829 vizualizări
Omul cartilor a primit acest premiu drept recompensa pentru campania de refacere a bibliotecii dupa inundatiile din vara.

Bibliotecarii vrinceni si-au ales ieri, in cadrul unei intilniri de lucru, si pe cel mai bun bibliotecar al anului. Distinctia i-a revenit lui Ghita Vladoiu, de la Biblioteca Racoasa, omul cartilor fiind declarat cel mai activ in lupta cu efectele negative ale inundatiilor din vara. Acesta reprezinta un model pentru colegii de breasla, reusind sa "reinvie" o biblioteca inecata in apa si mil si sa readuca speranta miilor de cititori inscrisi. Furia apelor a distrus cladirea, mobilierul, dar si o buna parte din volume, sediul bibliotecii fiind mutat provizoriu de mai multe ori. Cu toate ca a intimpinat greutati, Ghita Vladoiu a demonstrat ca este un bun manager si ca numarul mare de titluri din biblioteca comunala, aproape 11.000, sint rezultatul unei bune deschideri a institutiei catre cititori. "Bibliotecile de la Nanesti si Racoasa au fost grav afectate de inundatii in aceasta vara. Ne-a impresionat activitatea lui Ghita Vladoiu, de la Racoasa.Anul acesta a meritat indoit acest titlu. A demonstrat ca este un bun manager, un bun bibliotecar si coleg de la care putem invata. De asemenea, este un exemplu de buna colaborare cu Consiliul Local si Primaria. Asociatia Nationala a Bibliotecilor Publice din Romania a hotarit ca acesta sa primeasca diploma «bibliotecarul anului» si un premiu. Ghita Vladoiu este un exemplu pentru toti pentru ca s-a luptat cu apele. Sper sa putem participa cit mai curind si la inaugurarea primei biblioteci comunale informatizate la Racoasa", a precizat Teodora Fintinaru, directoarea Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" din Focsani. In cadrul aceleiasi intilniri au fost laudate si campaniile de achizitii destul de substantiale din acest an, majoritatea bibliotecilor cumparind volume de sute de milioane de lei. Este si cazul campaniei initiate de Biblioteca comunei Balesti care a reusit sa achizitioneze peste 250 de carti. Acest lucru s-a facut prin intermediul unor fonduri de 700 de euro primite de la Asociatia "Saint Leonard de Noblat" din Franta, localitate cu care comuna vrinceana s-a infratit din anul 1991. Titlurile sint atit in limba romana, cit si in franceza. Fondurile de carte s-au marit si la bibliotecile din Chiojdeni, Gugesti,

Tataranu sau Suraia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.