Local

Gica Popescu vine simbata sa predea casele sinistratilor

Mihai Boicu
1 dec 2005 4697 vizualizări
Casele facute din banii fotbalistilor au fost terminate. Pe santierul lui Gigi Becali, inaugurarea oficiala se va face odata cu taierea porcului. Casele fotbalistilor sint mai confortabile decit cele ale Guvernului.

Fostul fotbalist Gica Popescu este asteptat simbata la Botirlau pentru a inaugura cele 11 case construite cu banii strinsi la meciul omagial dintre selectionatele Romaniei si Braziliei din anul 1994. Meciul s-a jucat pe 16 iulie la Timisoara, iar pentru sinistratii din Vadu Rosca s-au strins 130.000 de euro, la care s-au adaugat inca 100.000 euro donati de Ion Ion Tiriac. Casele au fost construite de o firma din Bucuresti, SC Exclusiv Construct SA, si sint cele mai aspectuoase locuinte ridicate pentru sinistratii vrinceni. Astfel, acestea au parchet, geamuri termopan si cite doua sobe, construite in asa fel incit sa incalzeasca fiecare cite doua incaperi. Viitorii proprietari au inceput deja sa vina sa-si vada casele si sa le aranjeze pentru a se muta in ele dupa ce vor primi cheile de la Gica Popescu. Beneficiarii au fost alesi de Consiliul Local Vulturu dintre cei mai saraci sinistrati. Locuintele mai trebuie bransate la reteaua de alimentare cu energie electrica. "Miine (azi-n.r.) se retrag constructorii, deoarece au terminat toata treaba", ne-a spus victorios Nicolae Dumitrescu, viceprimarul din comuna Vulturu. Valoarea unei case construite din banii strinsi de fotbalisti se ridica la peste 20.000 de euro, fiecare dintre acestea purtind numele unui fotbalist din generatia de aur. Pe de alta parte, satul construit de Gigi Becali va sigur terminat inainte de Craciun, dupa cum declara Dorin Ciulina, seful santierului si secretar general al PNG. Potrivit acestuia, 80 de case sint terminate, iar sinistratii se pot muta. Alte 20 mai trebuie tencuite la exterior, insa se poate locui in ele, intrucit interiorul este terminat. Muncitorii incearca termine acoperisurile caselor si la interioare, astfel incit in primavara sa mai ramina de lucru doar la exterior. "Vom reusi sa le terminam pina la Craciun, chiar daca ploua, chiar daca ninge. Vom face acoperisurile si interioarele, dupa care oamenii se pot muta in ele, chiar daca exteriorul nu este facut. Ceea ce se spune, ca Guvernul ne-a luat-o inainte, este o ineptie lansata de ministrul Borbely (ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului- n.r.), deoarece ei fac 146 de case, iar noi facem 200. Noi nu sintem in competetie cu nimeni. Guvernul Romaniei, daca vroia sa-si arate muschii, trebuia sa faca case in toate judetele afectate de inundatii, nu numai aici, unde am inceput noi", ne-a declarat Dorin Ciulina. Seful de santier al lui Gigi Becali spune ca acum sint pe santier 320 de muncitori, cei mai multi de la inceperea lucrarilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.