Local

Alba neagra cu aragazurile sinistratilor din Rastoaca

Iulia Crețu
11 nov 2005 1739 vizualizări
Primarul din Rastoca a impartit cum a vrut el cele 17 masini de gatit venite pentru sinistrati. Satenii s-au plins prefectului ca nu l-au mai vazut pe primar de la inundatii, iar acesta l-a luat pe prefect la "per tu".

Primarul comunei Rastoaca, Vasile Dima, a impartit dupa bunul plac 17 aragazuri primite pentru cei mai necajiti dintre sinistrati. Masinile de gatit fac parte dintr-o donatie a angajatilor Cancela riei primului ministru si au fost trimise de Prefectura pentru patru familii cazuri sociale, ale caror case au fost demolate din cauza inundatiilor, dar si pentru alti 13 sateni care nu au un acoperis sigur pe perioada iernii. Cu toate ca prefectul a specificat destinatia precisa a acestora, primarul Vasile Dima le-a impartit la cine a vrut el. Satenii ale caror gospodarii au fost facute una cu pamintul i-au povestit situatia prefectului si s-au plins ca edilul nu a mai trecut pe la ei de la inundatii. "Primarul nu a mai trecut sa vada gospodariile noastre de la inundatii. Cind m-am dus la el sa-i cer un aragaz, ca nu am la ce face mincare, m-a dat afara si mi-a spus ca nu are", ne-a spus o femeie, care s-a prezentat ca fiind din "familia lui Marcu Chirita". Pe de cealalta parte, primarul a tratat situatia ca pe o gluma, spunind ca nu a trecut pe la satenii care s-au plins prefectului deoarece nu are drum pe acolo. Vasile Dima i-a spus lui Ion Oprea, pe un ton impertinent, incurajat, se pare, de consumul unor licori bahice, ca el ii cunoaste mai bine pe oameni si sa nu ii dea lui sfaturi. "Dar eu stau pe strada lor? Bine, n-am fost niciodata, e bai? Iti fac si casa, iti dau si aragaz? Hai sa le dea Guvernul tot celor 13! Celor mai nefericiti le-am dat materiale, iar cind au venit aragazele le-am dat la cei cu casele mai afectate. Daca le dadeam la demolari eram mort aici! Veniti azi (catre prefect- n.r.) si cine stie cind? Eu lucrez aici si ii stiu de 25 de ani. Poti sti tu (prefectul - n.r.) ce este mai bine in teren?", i-a spus pe un ton arogant primarul Vasile Dima prefectului Ion Oprea. "Cele 17 aragaze erau cu destinatie precisa catre cei propusi pentru demolare. Ati facut invers! Guvernul a dat 478 de aragaze pentru locuitorii afectati de inundatii si ale caror case erau pentru demolare, iar pentru Rastoaca s-au repartizat 17. Ati facut o repartitie aiurea. Oamenii afectati grav trebuiau sa le primeasca, asta in conditiile in care le-au cazut casele. Am sa trimit de acum ordine cu biletel exact!", i-a replicat prefectul edilului din comuna Rastoaca. Acesta i-a cerut primarului sa rezolve situatia si sa faca tot posibilul sa imparta doua sobe ramase din donatii la cele trei familii ale caror case abia se ridica, pentru ca si acestea sa se poata incalzi la venirea inghetului. In cele din urma, PSD-istul Vasile Dima s-a mai potolit si a incercat sa iasa totusi basma curata din incurcatura cu iz de nesubordonare, spunind ca "ma gindeam eu ca sint exact 17, dar am zis ca... ".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.