Local

Focsanenii se bat pe Codul lui Da Vinci

Iulia Crețu
4 nov 2005 808 vizualizări
Best-seller-ul scriitorului american Dan Brown, "Codul lui Da Vinci", un adevarat Harry Potter pentru adulti, a readus focsanenilor placerea si interesul pentru carte si lectura.

Intr-un top al celor mai cerute titluri realizat de Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu", cartea care i-a innebunit pe europeni si a atras minia Bisericii Catolice a adus la sectia de imprumut a institutiei focsanene sute de cititori. Multi se trec pe "liste de asteptare" in dorinta descifrarii codului secret al artistului renascentist Leonardo Da Vinci. Editura RAO, cea care a editat in Romania aceasta carte, va prezenta miine la Bucuresti o oferta a celor mai noi aparitii editoriale, dar si un program de promovare a cartii. Invitati la aceasta manifestare vor fi si reprezentantii Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" din Focsani, care au in intentie noi achizitii editoriale, dar si citeva recomandari privitoare la preturi si discounturi. "RAO este una dintre editurile care au fost prezente la toate tirgurile de carte, care a facut «Ziua editurii RAO» la Focsani. De asemenea, este una dintre editurile care a raspuns la apelurile noastre pentru donatii, atit pentru Basarabia si pentru localitatile sinistrate. Noi vom prezenta o situatie statistica privind achizitia de carte, dar si a circulatiei acesteia printre cititorii fideli. «Codul lui Da Vinciu» este editat de RAO si este una dintre cele mai citite carti. Avem cinci exemplare si peste o suta de programari. Din aceasta cauza am redus perioada de imprumut, care a fost initial de doua saptamini, la o saptamina", ne-au spus bibliotecarii focsaneni. In prezent, institutia are spre imprumut aproape patru sute de exemplare de la RAO. Cele mai solicitate sint romanele lui Dan Brown, "Codul lui Da Vinci" si "Inger si demon", cu peste o suta de imprumuturi intr-un an si peste 200 de cititori trecuti pe liste de programari. De asemenea, focsanenii au citit foarte mult si literatura rusa, prin Dostoievski, sau iteratura engleza, prin Margaret Mitchel cu romanul "Pe aripile vintului", cu o suta de imprumuturi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.