Local

S.M.U.R.D. a venit pentru a patra oara in Vrancea

Liliana Nenciu
23 sep 2005 654 vizualizări
Un cardiac a fost transportat cu elicopterul la Bucuresti. Medicii vor ambulante de patrulare pentru a interveni mai usor la accidente

Un septuagenar din Focsani, care necesita o interventie chirurgicala cu by-pass, a facut ca Servicul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (S.M.U.R.D.) sa vina din nou in Focsani ieri. Decizia chemarii ambulantei aeriene a fost luata de directorul SAJ, care a considerat ca batrinul ar fi putut muri in Ambulanta pina la Bucuresti. "Cu masina Salvarii faceam foarte mult pe drum, deoarece podurile s-au rupt, iar noi trebuia sa ocolim foarte mult. Pacientul acuza in ultimul timp dureri anginoase si avea si o obstructie coronariana. S.M.U.R.D. are conditii in elicopter de Terapie Intensiva, ceea ce noi nu avem in Salvare. Am avut cazuri in care copii mi-au murit in drum spre Bucuresti, iar de aceasta data nu puteam zdruncina acest om peste 300 de kilometri, trebuia sa ocolim pina pe la Berca, era destul de complicat. Cu elicopterul victima va ajunge in 45 de minute, in conditii excelente", ne-a declarat dr. Nicolae Varasciuc, directorul SAJ Vrancea. Elicopterul S.M.U.R.D. a aterizat ieri, in jurul orelor 11.00, pe stadionul "Tineretului" din Focsani. Acesta are toate dotarile necesare pentru a acorda asistenta medicala complexa. Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti au considerat ca pacientul necesita intr-adevar interventie chirurgicala imediata. "Noi avem o intelegere cu spitalele judetene, iar cind medicii considera ca au cazuri care nu pot fi rezolvate la nivel local, noi venim. Acest batrin va fi transportat la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, dupa care, la cerinta pacietului, acesta va fi operat la Spitalul Militar. Elicopterele sint dotate cu aparatura de reanimare si terapie intensiva, ceea ce face ca bolnavul sa ajunga in conditii bune pina la spital", a declarat Dan Marinescu, medic de urgenta in cadrului Spitalului Clinic de Urgenta Bucuresti. Elicopterul S.M.U.R.D. a mai venit in Vrancea de trei ori pentru victimele unor accidentelor rutiere, dar ambulantierii si-ar dori sa aiba citeva masini de patrula. "Ne-ar trebui macar doua masini Solenza care sa patruleze pe strazi, pentru a ajunge mai repede la eventualele accidente rutiere si care care sa stabilizeze bolnavii pina ajungem noi", a mai precizat medicul Nicolae Varasciuc.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.