Local

Primarul si secretarul din Vidra, cercetati pentru fals

Mihai Boicu
25 aug 2005 963 vizualizări
Oficialii Primariei sint banuiti ca ar fi trecut in fals vecinii unei proprietati pentru a pune mina pe un teren. Terenul este chiar calea de acces la o casa din comuna. Secretarul Stefan Rata spune ca terenul este in proprietatea familiei cuscrului sau de 100 de ani.



Primarul Nicu Mica


Nicu Mica, primarul comunei Vidra, si secretarul Primariei, Stefan Rata, sint cercetati de Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani pentru fals intelectual si uz de fals. Cei doi sint acuzati de Safta Ladaru, o femeie in virsta de 79 de ani, din satul Iresti, ca au falsificat actele care au stat la baza contractului de vinzare - cumparare al unei case, pentru a pune mina pe o bucata de teren. Portiunea de teren ar fi trebut sa faca legatura intre DN 2N si casa pe care Safta Ladaru a cumparat-o in urma cu doi ani de la Nicolae Berta. Femeia spune ca a fost stapina pe proprietate pina in primavara anului 2004, atunci cind Stefan Sandu, cuscrul secretarului Primariei Vidra, Stefan Rata, a arat respectivul drum de comunicare, care are o lungime de aproximativ 100 de metri. "L-am dat in judecata pentru tulburare de posesie. In timpul procesului, am aflat ca Primaria Vidra, impreuna cu notarul public Constantin Ivan, a facut modificari in actul de vinzare - cumparare, motivind ca drumul de acces este prin curtea bisericii, biserica fiind construita in 1911. In urma acestei adrese am pierdut procesul la Judecatorie si am facut recurs. In acest timp am fost la Prefectura si au venit organele competente si au constatat falsurile. De la Tribunal, dosarul a fost trimis pentru rejudecare la Judecatoria Focsani, unde are termen pe 16 septembrie", ne-a spus Safta Ladaru. Prefectura Vrancea a verificat documentele din arhiva Primariei Vidra, planul de amplasament si delimitare a corpului de proprietate si a efectuat masuratori la fata locului pe 4 aprilie 2005. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca documentele initiale care au stat la baza actului de vinzare- cumparare din 13 noiembrie 2003 au fost corect intocmite. In aceste conditii, s-a apreciat ca adresa Primariei Vidra in baza careia s-a efectuat incheierea de rectificare din 18 august 2004, prin care s-au modificat vecinatatile proprietatii cumparate de Safta Ladaru, a fost eronata. Ca urmare a constatarii Prefecturii Vrancea, notarul public Constantin Ivan a anulat respectiva incheiere de rectificare.


"Vecinii au fost pusi gresit"

In urma plingeri facute de Safta Ladaru, Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani a inceput cercetarile in cazul primarului si secretarului Primariei Vidra, in timp ce notarul a primit neinceperea urmaririi penale in dosar. Secretarul Stefan Rata ne-a declarat ca toate acuzatiile care i s-au adus sint nefondate si ca va face plingere pentru denunt calomnios impotriva Saftei Ladaru. Oficialul Primariei Vidra ne-a confirmat ca, impreuna cu primarul Nicu Mica, este cercetat de Politia Vidra, insa spune ca, pina in prezent, nu i s-au luat declaratii. "Vecinii au fost pusi gresit in actul de vinzare - cumparare. Terenul este al tatalui cuscrului meu, Nicolae Sandu, care are 95 de ani. Familia sa este proprietara de 100 de ani", ne-a spus Stefan Rata. Secretarul sustine ca Nicolae Sandu ii daduse voie fostului proprietar al casei cumparate de Safta Ladaru sa treaca pe proprietatea lui, pe o alee care trece pe linga un rind de pomi fructiferi, si ca vechiul drum de acces era prin curtea bisericii din zona. De asemenea, Stefan Rata spune ca Prefectura Vrancea nu avea nici o treaba in aceasta disputa, iar procesul care se afla pe rolul instantei este legat de acuzatia de tulburare de posesie si nu de actele care s-au incheiat. "Eu o inteleg pe Safta Ladaru ca are nevoie de cale de acces, dar nu era cazul sa procedeze asa ca sa puna mina pe el", a adaugat secretarul Primarie Vidra. Stefan Rata spune ca se putea ajunge la intelegere pe cale amiabila in privinta drumului de acces si banuieste ca Safta Ladaru este indrumata de cineva din spate in aceasta disputa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.