Local

Toti sinistratii din Vadu Rosca vor avea locuri de casa

Mihai Boicu
25 aug 2005 642 vizualizări
Ieri au ajuns in Vulturu 43,5 tone de ciment

Toti sinistratii din satul Vadu Rosca vor avea asigurate terenuri pentru case. Primul amplasament repartizat pentru acestia, cel de la Vulturu, in suprafata de 25 de hectare, a fost extins, astfel incit aici sa mai incapa inca 40- 50 de familii. Initial, s-a pus in discutie repartizarea a 600 de metri patrati pentru fiecare familie, in loc de 800 cit fusese hotarit, pentru ca terenurile sa ajunga tuturor sinistratilor care se vor muta in noul sat. In alta ordine de idei, ieri au inceput sa vina primele tiruri cu materiale de constructie pentru sinistrati, care au fost depozitate in satul Botirlau. Pina aseara ajunsese o cantitate de 43,5 tone de ciment. Fierul beton necesar reconstructiei caselor a fost depozitat la SC Comat SA Focsani, urmind sa fie transportat in Vulturu in functie de necesitati. Pentru fiecare casa distrusa, Guvernul a hotarit alocarea de ajutoare in limita sumei de 95 de milioane de lei. In aceasta suma sint cuprinse pentru infrastructura circa 4046 kilograme ciment si 290 de kilograme de fier beton, licitate deja prin Bursa Romana de Marfuri. La suprastructura vor fi trimise circa 1065 kilograme de ciment, 403 kilograme fier beton, 5,58 metri cubi de cherestea, 300 kilograme tabla zincata si 11,92 metri cubi timplarie. Deocamdata, autoritatile locale din Vulturu nu vor incepe distribuirea materialelor de constructie, deoarece trebuie sa vada cite case va construi Gigi Becali, patronul Clubului Steaua. "Vrem pe aceasta cale sa le multumim militarilor din Garnizoana Focsani, care ne-au ajutat la descarcarea materialelor trimise", ne-a declarat subprefectul Dragos Mircea, cel care a supervizat operatiunea de descarcare si depozitare a materialelor sosite ieri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.