Local

Copiii sinistratilor beneficiaza de tabere in vile de protocol

Camelia Stănilă
27 iul 2005 740 vizualizări
Copiii familiilor grav afectate de inundatiile din Vrancea vor putea beneficia de tabere gratuite la munte sau la mare, oferite chiar de Administratia Prezidentiala, in colaborare cu Organizatia "Salvati Copiii".

Copiii familiilor grav afectate de inundatiile din Vrancea vor putea beneficia de tabere gratuite la munte sau la mare, oferite chiar de Administratia Prezidentiala, in colaborare cu Organizatia "Salvati Copiii". Micutii vor fi cazati in doua vile de protocol, apartinind RAPPS, din Neptun si Sinaia. Prima serie de 30 de copii va pleca in tabara chiar de luni, timp de 10 zile. Oferta de tabere a fost prezentata ieri Inspectoratului Scolar Vrancea chiar de Valeria Dorneanu, consilier de stat in Administratia Prezidentiala. Reprezentantul de la Cotroceni a precizat ca aceste vile vor sta toata vara la dispozitia copiilor sinistrati din Vrancea, daca exista doritori. In plus, Valeria Dorneanu a afirmat ca micutii vor primi si o "valiza de tabara", cu imbracaminte si alte lucruri necesare, in valoare de 1,5- 2 milioane de lei fiecare, precum si o alocatie de hrana de 500.000, pe zi. "Ne-am gindit si la o consiliere psihologica a copiilor. «Salvati Copiii» va veni cu voluntari care ii vor ajuta pe copii sa se joace, sa uite putin de problemele de acasa. Si intoarcerea in acel iad ar putea un impact puternic asupra lor, dar macar sa ramina cu citeva amintiri frumoase. Si in continuare ii vom sprijini pe copiii din zonele sinistrate, le vom oferi rechizite, in primul rind. In plus, ne gindim si la un program de burse, in special pentru elevii din anii terminali, pentru ca acestia sa nu-si rateze viitorul. Elevii vor fi sprijiniti sa-si termine studiile", a afirmat Valeria Dorneanu. O parte din copiii sinistratilor au plecat deja intr-o serie de tabere, in diferite judete ale tarii, insa consilierul de la Cotroceni a afirmat ca si acestia vor putea beneficia de oferta Administratiei Prezidentiale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.