Local

7,65 milioane euro pentru turismul din muntii Vrancei

Mihai Boicu
22 iul 2005 701 vizualizări
Consiliul Judetean Vrancea va dirija suma 7,65 milioane de euro in cadrul unui proiect pentru "Dezvoltarea infrastructurii pentru turism in zona Tulnici- Lepsa- Gresu- Soveja".

Consiliul Judetean Vrancea va dirija suma 7,65 milioane de euro in cadrul unui proiect pentru "Dezvoltarea infrastructurii pentru turism in zona Tulnici- Lepsa- Gresu- Soveja". Anul viitor se vor aloca 4,5 milioane de euro, iar in 2007 suma de 3,15 milioane de euro pentru a face zona de munte a Vrancei atractiva pentru turistii cu pretentii. Potrivit referatului anexat proiectului de hotarire votat alaltaieri de consilierii judeteni, au fost revizuite solutiile tehnice propuse initial, cit si costurile proiectului, ca urmare a elaborarii de catre firma Planet SA a proiectului tehnic si a documentatiei de licitatie. Lucrarile propuse in proiect sint amenajare pirtie de schi Neteda- Gresu, instalator de transport pe cablu, instalatie de inzapezire artificiala, amenajarea Complexului de servicii publice Lepsa, reabilitarea drumului de acces Lepsa- Soveja, un punct de informare turistica la Lepsa si amenajarea unui teren de sport multifunctional in comuna Soveja. Deoarece s-a propus reconstruirea a trei poduri peste riurile Putna, Lepsa si Lepsulet, s-a modificat solutia de consolidare a terenului din zona Lepsa- Soveja si s-a propus realizarea unei statii intermediare pentru transportul pe cablu. "Aceste lucrari care nu au fost prevazute la nivelul studiului de fezabilitate, precum si alinierea preturilor la nivelul pietei europene, au facut sa se estimeze o crestere a costurilor proiectului de la 9,8 milioane de euro la 14,27 milioane de euro", se arata in referatul proiectului de hotarire. Deocmadata nu se stie cind vor incepe lucrarile si nici de unde vor veni banii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.