Local

Coada mare la pasapoarte

Dan Chiriac
7 iul 2005 786 vizualizări
Au aparut din nou listele de asteptare

Ca de fiecare data in perioada lunilor iulie si august, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie sint foarte multe persoane care doresc sa-si schimbe sau sa isi faca un pasaport nou. Trecerea la inceputul acestui an din administrarea Politiei in cea a Prefecturii nu a dinamizat prea mult procesul de eliberare a pasapoartelor. Desi s-a promis in nenumarate rinduri ca locatia serviciului de pasapoarte va fi schimbata, intr-o cladire mult mai spatioasa, pina in prezent nu s-a facut nimic in acest sens. In aceste conditii, zeci de oameni trebuie sa se ingramadeasca intr-o camaruta minuscula de la parterul politiei vrincene. Datorita spatiului mic, cei care vin la politie cu alte treburi sint nevoiti sa-si faca loc cu atentie printre marea de oameni ce isi astepta "cu calm" rindul la fotografii. "Sint aici de azi dimineata de la ora 8.00 si am abia numarul 40. Cred ca o sa ajung in fata dupa ora 14.00, la cit de multe persoane sint aici. Incerc sa-mi fac pasaport de mult si sper sa reusesc sa-mi fac pozele astazi. Nu mi se pare normal sa asteptam atit", ne-a spus Anca Popescu. Dupa mult timp, la eliberarea pasapoartelor s-a intocmit o noua lista de asteptare. Aceasta practica a fost des utilizata in anii trecuti, cind coada la pasapoarte era la ordinea zilei. Aglomeratia din aceste zile de la Serviciul Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Vrancea este explicata de lucratori prin faptul ca foarte multi vrinceni care au fost la munca in Italia sau in Spania s-au intors in tara si au nevoie acum de un pasaport nou, sau rudele acestora doresc sa ii insoteasca in strainatate, la intoarcea acestora la locul de munca. "In fiecare an, in aceasta perioada, au fost foarte multe persoane la noi, la pasapoarte. Cei care asteapta sint oameni care au nevoie sa plece in strainatate, la munca, sau cei carora le-a expirat pasaportul", ne-au spus lucratorii Serviciului Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Vrancea. Angajatii acestuia spera sa scape de aceasta aglomeratie in zilele urmatoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.