Local

Corul Madrigal, in concert la Focsani

Iulia Crețu
6 iul 2005 655 vizualizări
Cu prilejul Zilelor Municipiului, miine, celebrul cor "Madrigal", condus de dirijorul Marin Constantin, va sustine un concert extraordinar la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia", de la orele 19.00.

Cu prilejul Zilelor Municipiului, miine, celebrul cor "Madrigal", condus de dirijorul Marin Constantin, va sustine un concert extraordinar la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia", de la orele 19.00. Evenimentul este unul de anvergura pentru ca formatia vocala a avut reprezentatii incununate de succes pe tot mapamondul, vocile interpretilor romani surprinzindu-i chiar si pe japonezi. Luna trecuta, Corul "Madrigal", impreuna cu Gheorghe Zamfir au incintat publicul intr-un show magnific la Efes in Turcia, iar joi vine rindul melomanilor vrinceni sa participe la o seara deosebita. Corul de Camera "Madrigal" este unul din cele mai faimoase ansambluri corale, cunoscut in Romania si in lume. Corul a fost creat pe 11 aprilie 1963, ca parte a Conservatorului de Muzica "Ciprian Porumbescu" (in prezent Universitatea Nationala de Muzica) la initiativa lui Marin Constantin si a citorva studenti, toti iubitori ai muzicii de camera. Primul lor concert a avut loc pe 7 iulie 1963, la Teatrul Muzical din Brasov, iar prima lor prezenta internationala a avut loc la Festivalul International "George Enescu" din 1964. Repertoriul corului include vechi cintece bizantine si romanesti, colinde de Craciun, piese de inspiratie folclorica si muzica vocala contemporana romaneasca. Corul "Madrigal" a obtinut de-a lungul timpului numeroase titluri, premii si distinctii ca recompensa a valorii interpretilor si a reprezentatiilor lor pe scenele lumii precum, "UNICEF Medal" in 1968 , "Una Vita per l’Arte – David Michelangelo d’Oro" – Italia in 1977, Honorary Diploma and Prize, "Grand Duc Adolf" – Luxemburg in 1979 sau Diploma de Onoare a Uniunii Muzicologilor si Compozitorilor in 1985 si 1993.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.