Local

Cum a fost scos basma curata avocatul Catalin Duta

Matei Bratu
5 iul 2005 4702 vizualizări
Procurorii au gasit victima vinovata pentru accidentul produs in luna ianuarie de fiul fostului sef al Directiei Silvice Focsani, avocatul Catalin Duta. Cu toate ca trupul femeii a fost aruncat la o distanta apreciabila, expertiza tehnica a stabilit ca tinarul circula cu doar 46 de km pe ora! La citeva minute dupa ce Georgeta Teodorescu a murit, sotul acesteia a facut infarct. Fiii sotilor Teodorescu s-au plins ministrului Justitiei.

Avocatul Catalin Duta, fiul lui Gica Duta, fostul sef al Directiei Silvice Focsani, si al judecatoarei Silvia Duta, a scapat basma curata dupa ce, in luna ianuarie, a accidentat mortal o femeie pe raza comunei Golesti. In seara zilei de 10 ianuarie, tinarul avocat, aflat la volanul unui Audi A6, a accidentat-o mortal pe Georgeta Teodorescu (55 ani). Cind a aflat ca sotia sa a murit, Ion Teodorescu a facut infarct. In urma familiei au ramas doi copii. Politistii spun ca, in urma impactului deosebit de violent, victima a fost aruncata la o distanta de peste 50 de metri de trecerea de pietoni. La aproape jumatate de an de la producerea accidentului, procurorul Nicolae Bostiog l-a scos de sub urmarire penala pe avocatul Catalin Duta, "stabilind cu certitudine ca accidentul s-a produs din vina exclusiva a victimei Georgeta Teodorescu". Fiii familiei Teodorescu sint siguri ca acest caz a fost musamalizat si spun ca vor face tot ce le sta in putinta pentru a scoate adevarul la iveala.

Pentru avocatul Catalin Duta, legaturile cu lumea justitiei si politicii de care se bucura parintii sai par sa fi fost mana cereasca date fiind acuzatiile care i s-au adus. In cazul sau, Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea a pus cu succes in aplicare expresia "mortu-i vinovat". "Dispun scoaterea de sub urmarire penala a invinuitului Catalin Constatin Duta intrucit in actele dosarului rezulta ca faptei ii lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii, atit timp cit s-a stabilit cu certitudine ca accidentul s-a produs din vina exclusiva a victimei Georgeta Teodorescu, care a incercat sa traverseze soseaua de pe partea stinga pe partea dreapta fara sa se asigure, aparind brusc in fata autoturismnului Audi cu numarul VN-85-PAL, care, cu toate masurile de prevedere luate prin frinare si viraj dreapta, a fost pus in imposibilitate de a mai a evita accidentarea victimei", se arata in rezolutia de scoatere de sub urmarire penala semnata de procurorul Nicolae Bostiog. De asemenea, in urma expertizei tehnice facute autoturismului a rezultat ca avocatul circula cu doar 46 de kilometri pe ora, cu patru kilometri sub limita legala de viteza! Rezolutia Parchetului se potriveste ca nuca in perete cu constatarile de la locul accidentului din 10 ianuarie. La o viteza de "46 de kilometri pe ora", parbrizul masinii Audi A6 era facut praf, iar capota arata ca si cum s-ar fi izbit de un zid. Corpul neinsufletit al femeii a fost aruncat la citeva zeci de metri de trecerea de pietoni linga care s-a produs accidentul, iar masina era oprita si mai departe. In urma impactului deosebit de violent, femeia a fost efectiv dezbracata de haina. La citeva ore de la producerea accidentului, la aflarea vestii ca sotia sa a murit, Ion Teodorescu a facut infarct si a murit. In urma au ramas doi fii.


"5.000 de euro pentru inmormintare"

In urma anchetei, care a durat aproape sase luni, procurorii au stabilit ca Georgeta Teodorescu ar fi fost si bauta in momentul in care a avut loc accidentul. Suparati de modul in care a fost anchetat acest caz, fiii sotilor Teodorescu cer ajutorul ministrului Justitiei. "In urma analizelor singelui a rezultat ca mama mea era bauta in seara accidentului. Eu nu pot sa concep acest lucru, pentru ca ea niciodata nu a baut. Am si eu permis de conducere si, daca circuli cu viteza regulamentara, asa cum se spune ca a circulat Catalin Duta, nu ai cum sa nu eviti accidentul. Sint sigur ca totul s-a musamalizat, mai ales ca cine a facut expertiza masinii este din Vrancea, asta desi tatal soferului, Gica Duta, ne-a promis ca acesta va fi din alt judet. Vom face tot ce ne va sta in putinta pentru a scoate la iveala adevarul. Vrem ca cei vinovati sa plateasca pentru moartea parintilor nostri. Inca mai am incredere ca justitia romana imi va face dreptate in acest caz, tinind cont de situatia disperata in care ma aflu si tinind cont de virsta frageda pe care o am, raminind fara nici un sprijin financiar si moral. Noi am primit de la familia Duta doar 5000 de euro pentru inmormintari. Poate au crezut ca ne inchid gura cu acesti bani, dar nu este asa", ne-a declarat Ionut Teodorescu, unul dintre fiii familiei Teodorescu. Cum autorul accidentului a fost scos de sub urmarire penala, cazul nu a mai ajuns pe rolul instantei, dar Ionut si Zamfirel Teodorescu spun ca vor contesta solutia procurorilor, mai ales ca au si un as in mineca: un martor al accidentului. Ieri, reporterii nostri l-au contactat si pe avocatul Catalin Duta pentru a ne spune parerea in legatura cu solutia procurorilor, dar acesta a refuzat sa comenteze si a inchis telefonul. Ziarul de Vrancea ii va gazdui insa pozitia in legatura cu accidentul in care a fost implicat in luna ianuarie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.