Local

S-au inmultit furturile de masini

Matei Bratu
29 iun 2005 679 vizualizări
Majoritatea hotilor sint minori

In ultima perioada, politistii s-au confruntat cresterea furturilor de autovehicule. Potrivit IPJ Vrancea, de la inceputul acestui an, au fost comise 16 furturi de autovehicule, din care trei autoturisme furate din Focsani nu au fost gasite. "Aceste furturi s-au comis pe timp de noapte, folosindu-se ca moduri de operare chei potrivite sau fortarea sistemelor de inchidere si a blocului contact. Cele mai multe furturi au fost comise in mediul urban, iar doua au fost in mediul rural, respectiv in comunele Sihlea si la Slobozia Bradului", au spus politistii din cadrul Compartimentului Furturi Auto. De asemenea, la inceputul anului, politistii spun ca s-au confruntat cu aparitia in tirgul auto Focsani a mai multor fapte de inselaciune cu masini substituite ori care aveau acte sau numere de inmatriculare false, insa, dupa interventia politiei, fenomenul a fost stopat. "Ingrijorator este faptul ca detinatorii de autovehicule, desi sint constienti de consecintele la care se expun, nu iau masuri de asigurare a incuietorilor, sistemelor de pornire, parcarea autoturismelor in locuri sigure, uneori lasind chiar cheile in contact, astfel favorizind furtul autoturismelor. Totodata, sfatuim persoanele care intentioneaza sa-si cumpere masini sa mearga cu ele la RAR in vederea verificarilor specifice, asigurindu-se ca masinile si actele sint legale", mai spun politistii. Pentru combaterea furturilor politistii recomanda proprietarilor de masini sa monteze pe acestea sisteme de alarma, iar pentru cei care nu au resurse financiare sa instaleze intrerupatoare ascunse la instalatia electrica, iar atunci cind parcheaza masina sa-i scoata luleaua delcou sau sa schimbe fisele. De asemenea, unii hoti dezmembreaza autovehiculele furate, iar piesele sint vindute clientilor ocazionali, de aceea cumparatorii trebuie sa solicite documentele de provenienta ale acestora. Politistii mai spun ca majoritatea hotilor de masini sint minori sau tineri lipsiti de supraveghere, cu virste cuprinse intre 15 si 22 de ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.