Local

Batrin decapitat si fara miini la Reghiu

Matei Bratu
29 iun 2005 1109 vizualizări
Ieri dupa-amiaza, intr-o casa parasita din satul Raiuti, a fost descoperit trupul decapitat, zdrobit si fara miini al unui batrin. Oase ale victimei au fost gasite in padure. Desi nu s-a concluzionat oficial, anchetatorii cred ca este vorba de o crima comisa cu singe rece.



Crima din casa parasita


Un batrin din satul Raiuti, comuna Reghiu, a fost gasit decapitat intr-o casa parasita. Ieri la prinz, Neculai Hagiu a plecat la cosit si a trecut pe linga casa sa dezafectata in urma cu aproape 30 de ani. Vazind ceva suspect din pragul usii, omul a intrat in casa si a gasit cadavrul lui Vasile Luca, de 66 de ani, o ruda de-a sa. Ceea ce i s-a dezvaluit in fata ochilor l-a socat pur si simplu: capul victimei era la jumatate de metru de corp, partea de la briu in sus a corpului era zdrobita, in timp ce miinile lipseau. Privelistea i-a ingrozit pina si pe anchetatori. Cea mai vehiculata ipoteza este cea a crimei, desi in satul Raiuti nu au mai fost comise de mult timp infractiuni cu violenta. Varianta ca batrinul a fost atacat de salbaticiuni este putin probabila.


Victima, Vasile Luca, originar din comuna Vidra, s-a casatorit cu ani in urma in comuna Reghiu. Dupa ce sotia sa a murit in urma cu citiva ani, batrinul s-a retras in satul Raiuti, unde statea la rudele sale, familia Hagiu. Ieri la prinz, Neculai Hagiu a plecat la cosit, iar in drum spre poiana a trecut si pe linga casa care i-a apartinut cindva, dar care era parasita de 30 de ani. Din drum a vazut ceva suspect inauntru, dat fiind ca locuinta nu mai avea usi si nici ferestre. Vasile Luca, ruda sa, nu mai fusese vazut prin sat de 3 zile. "L-am gasit mort si fara cap. Capul era la jumatate de metru de trup, de la briu in sus totul era zdrobit, iar miinile lipseau. Avea si organele interne scoase afara! Eu nu cred ca poate sa fi fost atacat de un animal, asta e clar. Nu stiu daca avea dusmani, dar pe 18 a luat pensia", ne-a declarat Neculai Hagiu. Imediat, acesta a anuntat politia, dar a mai chemat si alti vecini care au vazut grozavia. "M-a chemat vecinul si l-am vazut si eu decapitat. Capul era la jumatate de metru. Nu putea sa fie un porc salbatic sau un ciine. Se vedea ca era mina de om", spune si Marioara Hagiu.


"Stop, Politia"

Politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale au scotocit zona, in speranta gasirii de urme si probe. Acestia au fost imbracati in costume de protectie, facute din plastic, pentru a se proteja. Curtea casei parasite a fost verificata timp de zeci de minute de politisti. Ca de aproape fiecare data, singurii care nu au putut merge la locul grozaviei au fost reprezentantii presei. Motivind conservarea probelor, la vederea reporterilor, politistii au interzis accesul in zona, printr-o banda de plastic, desi pina in acel moment doar cine nu a vrut nu a ajuns la casa parasita. Nici macar prezenta la fata locului a inspectorului sef, comisarul Viorel Serbanoiu, nu i-a induplecat pe anchetatori sa-i lase pe reprezentantii presei sa-si faca si ei treaba. In cele din urma, procurorul Constantin Rusu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea, a facut citeva declaratii pentru presa: "Am identificat cadavrul unui barbat a carui moarte este suspecta. Facem cercetari pentru stabilirea cauzei mortii. Deocamdata, nu ma pot pronunta daca a fost sau nu omorit". Localnicii dau putin probabila varianta ca batrinul sa fi fost omorit de animalele salbatice, desi satul Raiuti este inconjurat de paduri. "Mai coboara porcul salbatic sau lupul din padure, dar nu credem ca e cazul aici. Corpul era decapitat, iar miinile lipseau. Trupul nu era sfisiat ca sa ne gindim c-ar fi putut fi atacat de un animal", ne-au spus satenii. Trebuie spus ca pe drumul ce duce spre padure au fost descoperite mai multe oase, care provin din cadavrul batrinului. Cadavrul a fost preluat de un car mortuar si transportat la SML Vrancea, in vederea stabilirii cauzei mortii. Echipa complexa, condusa de procurori, continua cercetarile in acest caz. Vom reveni cu amanunte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.