Local

Campanie de informare in caz de inundatii si cutremur

Dan Chiriac
13 iun 2005 817 vizualizări
Elevii vor afla despre masurile care trebuie luate in situatii de urgenta in cadrul orelor de dirigentie

Lucratorii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea au inceput o larga campanie de informare a populatiei, cu privire la masurile ce trebuie luate in caz de cutremur sau inundatii. "In zonele aglomerate din oras, dar si in institutiile vrincene, am lipit afise pentru ca populatia sa cunoasca ce trebuie sa faca in situatii de urgenta. De altfel, folosim orice imprejurare pentru a informa populatia in acest sens", ne-a declarat colonelul Titi Dochia, de la ISU Vrancea. Astfel de afise au fost distribuite si la Inspectoratul Scolar. "Am mers saptamina trecuta la ISJ Vrancea, unde am dat afise pentru a fi date prin scoli. Am solicitat sa fim chemati si noi la cercurile pedagogice pentru a sta de vorba cu profesorii. La rindul lor, acestia vor prezenta aceste reguli elevilor, la orele de dirigintie", ne-a declarat maiorul Maricel Carausu, de la Servicul de Protectie Civila. Prin afisele lipite pe usile institutiilor, cetatenii sint avertizati de felul cum trebuie sa se comporte in caz de inundatii sau seism. "Daca s-au produs inundatii, blocati usile si ferestrele, inchideti gazele, apa si curentul electric, adapostiti animalele si bunurile de valoare si parasiti locuinta in zonele de refugiu. Nu plecati inainte de a lua documentele personale, o rezerva minima de alimente, un aparat de radio, trusa medicala si imbracaminte groasa. La intoarcerea acasa nu atingeti firele de curent electric si consumati numai apa fiarta si racita", sint recomandarile in caz de inundatii. De asemenea, daca se produce un cutremur, populatia este sfatuita sa nu intre in panica. "Nu parasiti incaperea in care va aflati, nu sariti pe geam si nu plecati pe scari. Ascundeti-va sub o masa solida sau sub tocul usii. Inchideti sursele de foc, gazele si apa. Daca va aflati in masina, opriti si iesiti in afara partii carosabile", sint atentionarile catre populatie, in caz de seism. Campania de informare a populatiei va continua si va viza si alte obiective din oras.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.