Local

Riurile sint inca sub cotele de aparare

Sebastian Oancea
10 iun 2005 680 vizualizări
In Vrancea nu s-au produs inundatii. Primariile au fost insa avertizate, pentru a lua masuri de prevenire

Ploile cazute in ultimele zile nu au afectat localitatile vrincene. Desi cantitatile de precipitatii au fost insemnate in unele zone, riurile din judet s-au aflat sub cotele de aparare. Potrivit hidrologilor de la Sistemul de Gospodarire a Apelor (SGA) Vrancea variatiile de niveluri s-au situat intre -40 si ^33 de centimetri. "Riurile s-au aflat sub cotele de aparare. Nici in urmatoarea perioada nu vor fi atinse aceste cote, avind in vedere ca ploile se vor restringe", au precizat hidrologii vrinceni. Precipitatiile cazute miercuri si in noaptea ce a urmat au atins maxime de 23,1 litri pe metru patrat la Reghiu, 21 l/mp la Paltin, 19,1 l/mp la Colacu si 18,6 l/mp la Focsani. In rest, cantitatile de apa s-au situat la circa 10-12 litri pe metru patrat. Avertizarile transmise miercuri de hidrologi prevedeau cresteri importante de debite si niveluri pe riuri, cu posibile depasiri ale cotelor de aparare, pina ieri dupa-amiaza. Depasiri ale cotelor de inundatii erau prognozate si pe unele riuri din sud-estul tarii, inclusiv pe Trotus, Putna, Buzau, Prahova. Urmare a precipitatiilor cu caracter torential, au fost anuntate si scurgeri periculoase pe versanti, cresteri de debite pe torenti, piraie, riuri mici, cu producerea de inundatii locale.


Prefectura a alertat comunele predispuse la inundatii

Prefectura Vrancea a anuntat deja comitetele locale pentru situatii de urgenta din comunele vrincene unde ar putea fi probleme despre pericolul producerii de inundatii, pentru ca acestea sa nu fie luate pe nepregatite. "Comitetele locale pentru situatii de urgenta din zonele critice predispuse inundatiilor au fost alertate pentru a putea intreprinde actiunile ce se impun in cazul aparitiei unor momente de criza. SGA Vrancea asigura asistenta tehnica acestor comitete, care sint mobilizate in regim de permanenta. Specialistii hidrotehnisti asigura evacuarea controlata a apei din bazinul de acumulare de la Calimanesti, pentru a putea permite barajului sa preia eventuala viitura ce s-ar produce. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta si toate autoritatile publice locale implicate urmaresc evolutia fenomenelor hidrometeorologice pentru a putea impune masurile necesare", a declarat ieri subprefectul Manole Merchea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.