Local

Politia vrinceana a ramas fara cai

Matei Bratu
10 iun 2005 680 vizualizări
9,5 milioane de lei s-au platit pentru ultimii doi cai din dotarea politiei

Cei doi cai din dotarea politiei vrincene au fost vinduti ieri dimineata, in urma unei licitatii publice. Caii politisti Amar si Mona au fost cumparati chiar de catre cei care au avut grija de ei in ultimii ani. Pentru calul Amar, pretul de pornire a fost de 3,5 milioane de lei si a fost achizitionat cu patru milioane de lei de catre Iancu Nastase din satul Martinesti, comuna Tataranu. Noul proprietar este si cel care l-a avut in grija pe Amar in ultimii ani. "Il am la mine din 1993. Atunci avea doi ani. Acum este batrin, dar nu ma pot desparti de el. In fiecare luna primeam hrana pentru el de la politie. Cind era tinar a participat cu politia la mai multe «misiuni»", a spus noul proprietar, Iancu Nastase. Pentru iapa Mona pretul de pornire a fost mai mare, pentru ca e mai tinara. In final, politistul care a avut-o in grija a cumparat-o cu 5,5 milioane de lei, dupa ce a avut un singur contracandidat, care nu a oferit decit pretul de pornire. "Lucrez din anul 2003 cu acest cal, iar acum are cinci ani. Am dat bine pe el. Cred ca atitia bani face", a spus politistul Traian Sava, din Nanesti. Noii proprietari ai animalelor trebuie sa vireze politiei banii in zece zile, altfel pierd garantia depusa la inscrierea la licitatie, dar si caii. Licitatia de ieri dimineata s-a incheiat dupa doar cinci minute, anuntata batalie pentru achizitionarea cailor politiei nemaiavind loc. Politistii vrinceni spun ca acesti cai nu mai dadeau randament si de aceea s-a luat hotarirea sa fie vinduti. Institutia cheltuia lunar aproximativ opt milioane de lei pentru intretinerea acestora. Caii au fost inlocuiti acum cu biciclete, care, spre deosebire de fostele "mijloace de transport", sint dotate cu suport pentru acte, girofar si sirena si nici nu necesita o ingrijire minutioasa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.