Local

Scandal pe retrocedari la Racoasa

Sebastian Oancea
9 iun 2005 795 vizualizări
Mai multi sateni din comuna Racoasa au fost la un pas sa-l sechestreze in Primarie pe edilul comunei, Gheorghe Gaman

Mai multi sateni din comuna Racoasa au fost la un pas sa-l sechestreze in Primarie pe edilul comunei, Gheorghe Gaman. Pentru ca au aflat din mijloacele media ca Legea 18/1991 privind fondul funciar va fi modificata si completata, dar si nemultumiti ca Regia Nationala a Padurilor "Romsilva" exploateaza masa lemnoasa, legal, din padurile despre care sustin ca le apartin, "racosanii" s-au revoltat ieri si i-au cerut primarului sa schimbe situatia. Astfel, 50 de sateni i-au spus acestuia ca isi vor padurile inapoi, sustinind ca au acte de proprietate pe ele, spunindu-i la modul imperativ sa faca demersurile necesare in acest sens. Depasit de situatie, primarul Gaman a luat legatura cu subprefectul Manole Merchea, pe care l-a instiintat ca oamenii nu mai pot fi tinuti sub control. Merchea s-a intilnit ieri cu primarul Gaman si cu reprezentantul Romsilva in zona, inginerul Costica Buciuc. Primarul l-a rugat pe reprezentantul Romsilva sa sisteze taierile de masa lemnoasa in zona pina cind Legea fondului funciar va fi adoptata prin asumarea raspunderii in fata Parlamentului de catre Guvern. Reprezentantul Romsilva a declarat ca taierile de masa lemnoasa din Racoasa sint absolut legale, facind parte din programul obisnuit de rarire a padurii si ca nu-si poate asuma o asemenea decizie. Subprefectul Manole Merchea a declarat ca oamenii nemultumiti trebuie sa astepte modificarea Legii Fondului Funciar, pentru ca, apoi, Prefectura sa-si poata prelua prerogativele conferite de noua lege. "Noi nu putem decit sa respectam legea actuala si nici nu putem interveni la Romsilva pentru sistarea raririi padurilor, pentru ca Romsilva nu se afla in subordinea Prefecturii", a declarat subprefectul Manole Merchea. Satenii din Racoasa si din alte zone in care sint aceleasi probleme trebuie sa mai aiba rabdare cel putin sase luni pina la reglementarea efectiva a noilor directive legale in acest sens.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.