Local

Crima odioasa in suburbia Romei

Dan Chiriac
7 iun 2005 733 vizualizări

Un tinar de 17 ani, din Bolotesti, a fost injunghiat de concubinul mamei sale. Femeia a scapat cu viata, desi a fost injunghiata si ea, insa a stat trei zile in coma. Criminalul a fost arestat de carabinieri

Patru vrinceni au fost implicati in cea mai odioasa crima petrecuta in ultimul timp in capitala Italiei, Roma. Crima a ingrozit locuitorii din comuna Bolotesti, de unde erau victimele. Silvica Cristoiu (39 ani) se zbate intre viata si moarte dupa ce a fost injunghiata de mai multe ori de concubinul sau, Nicusor Cucos (42 ani). Fiul femeii, Marius Cristoiu (17 ani) a murit sub furia loviturilor de cutit. Celalalt baiat al femeii, Florin (19 ani), a scapat cu viata, insa numai pentru ca nu se afla acasa in momentul crimei.


Ziua de vineri parca prevestea ceea ce avea sa se intimple in locuinta celor patru vrinceni, aflata intr-o suburbie a Romei. Dimineata, Nicusor Cucos a taiat un ciine lup pe care l-a fript si l-a mincat. Imediat dupa aceasta, a amenintat-o pe Silvica Cristoiu si pe cei doi fii ai sai ca "asa o sa va tai si maninc si pe voi". Poate nimeni nu l-a luat in serios pe Nicusor, dar cert este ca imediat ce s-a intors de la munca, Marius Cristoiu a fost lovit de mai multe ori cu un cutit, pina a ramas intr-o balta de singe. Criminalul nu s-a oprit aici, si in momentul cind prietena sa s-a intors de la serviciu, a procedat la fel. "Parca a simtit ca s-a intimplat ceva si a refuzat sa intre in casa. Nicusor a luat-o cu binisorul, a dus-o in casa, dupa care a inceput sa o loveasca in zona capului. A scos cutitul si i l-a infipt de mai multe ori in burta si plamini. Crezind ca a murit, Nicusor a fugit si s-a ascuns. Lui Marius i-a taiat pur si simplu gitul si apoi l-a ciopirtit", povesteste bunica Silviei Cristoiu, Ileana Lovin. Celalalt baiat al femeii, Florin, a ajuns si el acasa, dar nu a mai putut intra, pentru ca usa fusese deja sigilata de carabinieri. Politistii italieni au fost cei care au gasit-o pe Silvia Cristoiu intr-o balta de singe si au chemat ambulanta. Femeia a fost mai mult timp in coma, insa rudele spun ca acum se simte ceva mai bine. "A plecat mama ei in Italia pentru a aduce cadavrul in tara. Ne-a sunat aseara si ne-a spus ca Silvica e mai bine. A suferit doua operatii, la cap si la plamini. A iesit din coma, dar inca nu a scapat definitiv de probleme", mai spune Liliana Lovin.


Nu stie ca fiul sau este mort

Nicusor Cucos a plecat in urma cu noua ani in Italia. A muncit la mai multi patroni din zona Romei, in special ca mecanic. Nu era la prima aventura prin strainatate. "A mai fost plecat si prin Irak, dar acolo nu prea a mers. Apoi a hotarit sa mearga in Italia. De noua ani, de cind a plecat, nu a mai venit pe acasa. Ne mai trimitea bani, dar de sunat nu ne-a sunat niciodata. Nu era violent si nu consuma nici alcool. Nu stiu ce a putut fi in mintea lui", ne-a spus tatal criminalului, Viorel Cucos. Concubina barbatului, Silvica Cristoiu, s-a dus in Italia acum sase ani ca sa cistige mai usor un ban. "In urma cu cinci ani a venit prima data acasa si l-a luat pe Florin, baiatul cel mare. Pe Marius l-a mai lasat in tara ca era prea mic. Acum doi ani, cind s-a intors in Romania, l-a dus la Roma si pe Marius", ne-a spus Maria Ichim, vecina familiei Cristoiu.

Maria Dragomir, mama Silvicai, se afla zilele acestea in Italia si incearca sa ajute la urgentarea formalitatilor pentru repatrierea cadavrului. "Pina la sfirsitul acestei saptamini il vor aduce pe Marius in tara. Silvica se afla in continuare in Italia, in spital. Nici nu i-am spus ca fiul sau este mort, pentru ca nu stim cum ar reactiona. I-ar putea afecta si mai mult starea de sanatate", mai spune Ileana Lovin. In cursul zilei de simbata, Nicusor Cucos a fost arestat de carabinieri si risca sa stea multi ani dupa gratii, in Italia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.