Local

Drumul spre Soveja ar putea fi reabilitat

Gabriel Sava
6 iun 2005 983 vizualizări
DN 2L ar sanse sa fie reabilitat datorita interesului investitorilor chinezi pentru Valea Susitei. Omul de afaceri chinez Xu Fengming a investit deja peste un milion de euro la Soveja.

Datorita investitorilor straini, portiunea de aproximativ 45 de km din drumul national DN 2L, intre localitatile Straoane si Soveja, a intrat in atentia oficialilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADN). Acestia i-au promis primarului sovejan Costel Plesa ca drumul se afla in lista de prioritati la capitolul investitii, putind beneficia de fonduri in acest sens. "Noi apartinem de CNADN Iasi si memoriul pe care l-am inaintat din partea consortiului pe care il reprezint a ajuns la dumnealor. Din discutiile purtate ni s-a promis ca prima investitie majora in zona va viza refacerea acestui drum. Inainte de discutii, noi am avut si o intilnire cu ministrul transporturilor, care ne-a promis tot sprijinul in acest sens", a precizat primarul Costel Plesa. DN 2L a fost partial reabilitat intre nodul rutier Tisita si comuna Straoane, pe o distanta de aproximativ 18 km, insa restul drumului se afla in continuare intr-o stare deplorabila. Cu toate demersurile facute pina in prezent, Sectia Vrancea a CNADN a motivat ca nu dispune de sumele necesare reabilitarii. Acesta a fost si motivul pentru care, in urma cu doua luni, primarii localitatilor situate pe Valea Susitei s-au asociat intr-un consortiu destinat special reabilitarii drumului amintit. Dupa constituirea consortiului, actiunile privind atragerea unor fonduri pentru reabilitatarea drumului s-au intensificat. Refacerea acestui drum a devenit o necesitate, mai ales dupa ce, in urma inundatiilor din luna aprilie, o portiune de circa 50 metri de la intrarea in comuna Racoasa a fost efectiv rupta. Recenta intilnire de afaceri desfasurata la Romexpo intre reprezentanti romani si chinezi a luat in discutie si problema drumului spre Soveja. Xu Fengming, care a investit deja la Soveja circa 1 milion de euro intr-o fabrica de cherestea si mobila, si-a manifestat interesul de a-si determina conationalii sa faca acelasi lucru. Ca urmare a lobby-ului facut, mai multi investitori asiatici si-au exprimat interesul de a derula afaceri in zona.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.