Local

Este posibila o reorientare din partea mea

Dan Chiriac
3 iun 2005 787 vizualizări
Spune Ioan Lefter, prim-procurorul Parchetului Vrancea

Ioan Lefter, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Judetean Vrancea nu exclude posibilitatea sa renunte pe viitor la functia pe care o detine. Consiliul Suprem al Magistraturii a decis sa scoata la concurs toate posturile de conducere de la tribunalele, judecatoriile si parchetele din tara. Concursul pentru ocuparea postului de prim-procuror al Parchetului Judetean ar urma sa aiba loc in toamna acestui an. "Nu ma gindesc ca sint vizat pentru schimbare din functia pe care o detin. Concursul pentru ocuparea acestui post se va desfasura in luna septembrie. Deocamdata nu stiu daca ma voi inscrie. Depinde de mai multe lucruri. Un lucru este cert. Eu nu plec acum", spune Ioan Lefter. Pe 15 decembrie 1990, Lefter a devenit prim-procuror adjunct la Parchetul Vrancea, pentru ca la 1 decembrie 1998, in urma unui interviu sustinut in fata ministrului Justitiei de atunci, Valeriu Stoica, Ion Lefter sa devina primul in ierarhia institutiei. In februarie 2004, acesta a fost reinvestit in functie, cu un mandat de patru ani. Acum, cind CSM a decis scoaterea la concurs a acestui post, mandatul de patru ani a lui Ion Lefter nu mai este de actualitate. Cum una dintre conditiile de participare la concursul din septembrie este rezistenta la stres, l-am intrebat pe Ioan Lefter daca mai rezista la conditiile actuale de munca. "Va repet. Eu nu plec acum chiar daca e nevoie sa mai fac o facultate sau sa ma inscriu la doctorat. Insa, pe viitor, este posibila o reorientare din partea mea. Asta chiar daca ar insemna sa plec la Bacau, Galati sau Bucuresti", ne-a raspuns prim-procurorul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.